20.8 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Fillon në Nju Jork gjyqi historik penal i Donald Trump / Falsifikimi i dokumenteve

New York, 15 prill -Donald Trump të hënën u bë ish-presidenti i parë në historinë e Shteteve të Bashkuara që përballet me drejtësinë penale. Miliarderi republikan është në gjyq për një rast pagesash që synojnë të blejnë heshtjen e ish-yllit porno Stormy Daniels.
Donald Trump, siç ishte planifikuar, u paraqit në gjykatën e Manhattan të hënën për këtë seancë historike. Gjyqi im është një “sulm” ndaj Amerikës, tha ai në hapje të gjyqit.

Falsifikimi i dokumenteve

“Asgjë e tillë nuk ka ndodhur kurrë më parë”, deklaroi ish-presidenti amerikan dhe kandidati për president në nëntor, duke denoncuar edhe një herë një “persekutim politik” të orkestruar sipas tij nga pasardhësi i tij demokrat Joe Biden.

Më pas, Donald Trump hyri në sallën e gjyqit pas një prej avokatëve të tij, ku u ul me një shprehje serioziteti të thellë në fytyrë, duke u përfshirë në një diskutim intensiv me avokatin e tij pa i kushtuar vëmendje prokurorit Alvin Bragg.

Më pas, gjyqtari Juan Merchan hapi seancën dhe filloi të shqyrtonte ankesat e paraqitura nga mbrojtja, duke refuzuar veçanërisht një kërkesë për të hequr dorë.

Donald Trump akuzohet për 34 falsifikime të dokumenteve të kontabilitetit nga kompania e tij, Organizata Trump, e cila dyshohet se synonte të fshihte, nën mbulesën e « tarifave ligjore », pagesat e bëra në pjesën e fundit të zgjedhjeve presidenciale 2016 për të blerë heshtjen e Stormy Daniels.

Për 130 mijë dollarë, ky i fundit kishte pranuar të heshtte për një marrëdhënie seksuale me miliarderin republikan dhjetë vjet më parë, kur ai ishte tashmë i martuar me Melania Trump. Donald Trump gjithmonë e ka mohuar këtë marrëdhënie dhe mbrojtja e tij synon të tregojë se pagesat ishin në sferën private.

Derniers articles