17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Europol: Rrejti u çmontua, trafikantët shqiptare në Francë humbën një milionë euro!

Pas një viti e gjysmë hetimi, Shërbimet e Policisë Haute-Savoie çmontuan një bande të trafikut të madh nderkombëtar  të drogës të drejtuar nga shtetasit shqiptarë, rrjeti u kam në Savoy dhe Haute-Savoie, duke ndikuar kryesisht në rajonin e Annecy ne France, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch duke ju referuar burimeve te policisë franceze dhe Europol.

Rrejti i çmontuar: « Një milion humbje për trafikantët »

Operacioni « «place nette»  » bëri të mundur marrjen e duarve të tyre në gati 500,000 euro në mallra (drogë dhe produkte prerjeje) dhe 400,000 euro në para. Shitësit vepruan në Pays de Savoie.

Konfiskimi është mbresëlënës: 3 kilogramë heroinë, 1 kilogram kokainë dhe disa dhjetëra kilogramë produkte prerjeje. Të gjithë përfaqësojnë një çmim shitje prej afro 500,000 euro. Përveç kësaj, ka 400,000 euro në para, automjete të larta dhe llogari bankare. « Është një humbje prej më shumë se një milion euro të pësuar nga trafikantët, » tha autoritetet gjyqësore të Francës fqinje në një njoftim për shtyp, ction gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Furnizuesi i rrjetit të identifikuar
« Falë një pune të gjatë hetimi, furnizuesi i rrjetit është identifikuar, » thanë autoritetet. Ky njeri i kombësisë shqiptare u instalua në rajonin e Lyon (F) dhe i siguroi vetes në Belgjikë dhe Hollandë.

E quajtur « «place nette» « , një veprim policor çoi në disa arrestime në koordinimin e siguruar nga Europol, disa operacione u kryen njëkohësisht në Francë, Belgjikë dhe Hollandë. Pesë persona u vendosën në paraburgim të policisë.

Derniers articles