26.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Sherri i COVID-19, Aeroporti Nderkombetar i Gjenevës 130 milion humbje në vitin 2020

Gjenevë, 12 dhejtor -Aeroporti Nderkombëtar i Gjenevës ka humbur më shumë se dy të tretat e pasagjerëve të saj gjatë vitit të kaluar. Nuk do të ketë teprica kolektive. Për çudi, epidemia Covid-19 do të ketë bërë shumë dëm në aeroportin e Gjenevës. Kjo e fundit njoftoi të enjten se planifikonte të arrinte një humbje « prej rreth 130 milion frangash » në 2020, njofton gazeta zvicerane në shqip « Le Canton27.ch »

Gjatë gjithë vitit, platforma vlerëson se do të ketë humbur « të paktën 68% » të pasagjerëve të saj krahasuar me vitin 2019, ku kishte pritur 17,926,625. Atje, do të jetë më pak se 6 milion.

Pas një rritjeje në trafikun e aeroportit në korrik dhe gusht, numri i pasagjerëve ra ndjeshëm këtë vjeshtë, me rënie krahasuar me 2019 duke arritur në 90.9% në nëntor.

Për vitin 2021, menaxhmenti pret një rënie të përgjithshme të numrit të udhëtarëve nga 40% në 50% krahasuar me vëllimin e referencës për vitin 2019. Ai shpreson për një kthim në këtë nivel në 2024.

Akoma, aeroporti ka treguar se nuk do të fillojë procedurat e largimit masiv. Ky vendim u miratua nga Bordi i Drejtorëve në 8 Dhjetor dhe iu komunikua punonjësve.

Derniers articles