19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Zvicer, anulohet greva e arsmitarëve në shkollën fillore (cikli orientues) në Gjenevë. Për shkollat vendos shteti e jo rruga!

Kreu i DIP dërgoi një email këtë të mërkurë për të ftuar sindikatat e mësuesve në seancat e negociatave deri në verë. Këshilltari i Shtetit refuzon gjithashtu propozimin për të thirrur si ndërmjetës ish-këshilltarin socialist shtetëror Laurent Moutinot. “Unë nuk e konsideroj këtë të nevojshme, duke qenë i bindur se diskutimet tona do të çojnë në zgjidhje të qëndrueshme dhe të kënaqshme., njftoon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Greva anulohet

Drejtuesja e Arsimit Publik, Anne Hiltpold, i ka dërguar një email këtë të mërkurë sindikatës së mësuesve të Ciklit të Orientimit (Famco) për ta ftuar në disa takime për të “negociuar” zbatimin e rritjes së kohës së mësimdhënies në dy periudha deri në vitin 2027. Ndaj Famco, pasi u konsultua me shoqatat e mësuesve të institucioneve, hoqi njoftimin për grevë, njofton Michaël Savoy, nga zyra e Famco.

Takimi i parë është caktuar për të hënën më 12 shkurt, më pas do të vijojnë katër seanca deri në këtë verë, një në muaj. « Këto takime do të na lejojnë gjithashtu të diskutojmë reformën e Ciklit dhe aspektet e ndryshme të tij, duke përfshirë dimensionin arsimor, » shkruan Anne Hiltpold. Një ndërmjetës? « Jo faleminderit » Këshilltari i Shtetit refuzon gjithashtu propozimin për të thirrur si ndërmjetës ish-këshilltarin socialist shtetëror Laurent Moutinot. “Unë nuk e konsideroj këtë të nevojshme, duke qenë i bindur se diskutimet tona do të çojnë në zgjidhje të qëndrueshme dhe të kënaqshme.

Anne Hiltpold është gjithashtu e angazhuar për të luftuar projektligjin nga partia e saj, PLR, duke parashikuar një rritje prej gjashtë periudhash mësimore dhe që duhet të diskutohet në Këshillin e Madh në fund të shkurtit. Ajo synon gjithashtu të depozitojë kredi shtesë në Komisionin e Financës për të marrë pozicione mësuese në Cikli, siç parashikohet në projektbuxhetin e vitit 2024 dhe refuzuar nga Këshilli i Madh në dhjetor. “Ne do të hyjmë në negociata, kjo është ajo që ne bënim thirrje, prandaj po heqim njoftimin për grevë për nesër në shenjë mirëbesimi dhe vullneti të mirë”, deklaron Michaël Savoy. Ne i presim këto takime që synojnë të përmirësojnë Ciklin e Orientimit.”

Derniers articles