25.5 C
Berne
mardi 23/07/2024

Zgjedhjet ne Gjeneve: Fabienne Fischer në epërsi, Pierre Maudet i dyti

Rezultatet e para të zgjedhjeve plotësuese për Këshillin e Shtetit të Gjenevës kanë rënë. Kandidati i Gjelbër fiton 36,237 vota, Pierre Maudet 28,029 dhe Cyril Aellen 19,275, njofton gazeta Zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Fabienne Fischer, Pierre Maudet, Cyril Aellen. Këtu është treshja që del në krye të zgjedhjeve plotësuese për Këshillin e Shtetit. Bazuar në rezultatet e votimit postar, të përdorur nga 95% e votuesve, Green ka marrë 36,237 vota, Këshilltari i Shtetit në dorëheqje 28,029 vota dhe PLR ​​19,275 vota.

UDC Yves Nidegger vjen i katërti, me 16,456 vota. Në pozicionin e pestë është Vert’libéral Michel Matter, me 11,512 vota. Ndiqni Morten Gisselbaek (Partia e Punës, 6,006 vota), Olivier Pahud (Swiss Evolution, 1,442 vota) dhe Yann Testa (PBD, 731 vota).
Këto zgjedhje plotësuese u bënë të nevojshme nga dorëheqja e Pierre Maudet, të cilën ai e njoftoi më 29 tetor. Një ditë më parë, Këshilli i Shtetit kishte vendosur të tërhiqte privilegjin e tij të fundit, që është menaxhimi i Departamentit të tij të Zhvillimit Ekonomik. Ky çmim ishte rezultat i një kontrolli të burimeve njerëzore. Dokumenti raportoi vuajtje serioze në punën e punonjësve të departamentit, për shkak të menaxhimit autoritar, madje tiranik të Pierre Maudet, të cilin ai e kundërshton.

Raundi i dytë është caktuar për 28 Mars.

Derniers articles