17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Shqiperimit me Mercedes ne Zvicer i doli problem me shtyllat dhe policine

Berne, 25 prill -Mercedez Shqiprim B. (24) ka përplasur dy gra. Ai donte të testonte makinën e tij dhe bëri një aksident, duke goditur nje shtylle – tani ai duhet të shkojë në gjykatë, shkruan gazrta zvicerane Le Canton27.ch duke ju referuar Blick.ch

Mercedesi luksoz ka devijuar dhe është përplasur me dy femra. Tani timoni Shqiprim B. (24) duhet të përgjigjet në gjykatë. Prokurori kërkon 16 muaj burg me kusht për të.

Zvicerani Shqiprim B.* (24) ka ulur këmbën, ka humbur kontrollin e Mercedesit dhe ka plagosur dy femra. Policia e arrestoi burrin menjëherë pas aksidentit.

Ka kaluar një vit i mbarë nga ky aksident në Distriktin 9 të Cyrihut. Të martën, B. do të gjykohet para Gjykatës së Qarkut të Cyrihut.

Aktakuza tani tregon se për çfarë akuzohet konkretisht elektricisti: shkelje e kualifikuar e rëndë e rregullave të trafikut. Peter Saurer, avokati mbrojtës i të pandehurit, nuk është dakord. Ai i thotë Blick: “Dua të tregoj se ishte një shkelje e rëndë e rregullave të trafikut – por jo një shkelje e rëndë e kualifikuar, pra jo një shkelje e shpejtësisë”.
Shqiprim B. ka shkaktuar aksident në Mercedes C63 S-AMG

Përveç kësaj pike të diskutueshme, prokurori publik e akuzon B. për diçka tjetër: lëndim të shumëfishtë trupor nga pakujdesia. Në aktakuzë, prokurori shpjegon se si duhet të kishin ndodhur gjërat më 25 mars 2021 nga këndvështrimi i tij.

Në këtë mbrëmje pranvere, 23-vjeçarja e atëhershme po ngiste Mercedes C63 S-AMG elegant në Bernerstrasse në drejtim të qytetit të Cyrihut. Ai e ndal makinën në një semafor në kryqëzimin

Bernerstrasse/Hermetschloobrücke. Në të djathtë të tij është një BMW 330i. Pikërisht këtë makinë B. ka dashur të parakalojë para se të ngushtohet korsia, sipas aktakuzës. I akuzuari ka fikur qëllimisht programin e stabilitetit elektronik.

Mbrojtësi: « Përshpejtuar vetëm në 44 deri në 50 km/h ».

Pastaj semafori ndizet jeshile. B. shtyp gazin aq fort sa ndodh një aksident: I riu dëshiron të drejtojë, por duke qenë se programi i stabilitetit është i fikur, pjesa e pasme e Mercedesit me fuqi të lartë shpërthen, sipas aktakuzës. Avokati mbrojtës Saurer thekson se nuk është një shkelje e shpejtësisë sepse, sipas raportit, klienti i tij « përshpejtoi vetëm në 44 deri në 50 km/h ».

Pas manovrës së drejtimit, makina rrëshqet në mes të kryqëzimit, sipas aktakuzës. Ai del nga rruga dhe përplaset me bubullima në sistemin e sinjalistikës së trafikut. Më keq: AMG përplaset me një vrapues dhe një çiklist që janë në trotuar. Automjeti ndalon vetëm në kanal.

Çiklistja e goditur është me fat me mavijosje në gju, kyçin e këmbës dhe dorën

Vrapuesja goditet më shumë: ajo pëson një traumë të lehtë kraniocerebrale me një çarje të shtypur në vetull. Gjithashtu mavijosje.
Megjithatë, huligani i Mercedesit i mbijetoi incidentit i padëmtuar, siç thuhet në aktakuzë. E edhe nëse B. nuk ka lënduar rëndë askënd në aksident, prokurori publik thekson se banori i Cyrihut “ka marrë rrezikun e madh të një aksidenti me lëndime të rënda apo me fatalitet”.

Prokurori publik kërkon dënim me burg prej 16 muajsh për Shqiprim B. për veprat e tij të supozuara më 25 mars – me kusht. Periudha e provës është tre vjet.

Derniers articles