22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Pyetëm për ju në Bernë: Shqiperia dhe Kosova a janë në « listë »? Cilat vaksina pranohen në Zvicër? A vlenë « certifikata » e huaj?

Bernë, 30 shtator -Coronavirus: Hyrja në Zvicër.M erenien e numrit te vitkimave dhe rastve te infektive ne ballkan, sidos ne Shqiperi, Kosovë, Maqedoni e Veriut, Serbi apo Luginen e Presheves..edhe Zvicra ka « zbutur » dhe reduktura masat bashke me rregullat qe deri dje ishin strikt.

Keshtu , redaksia jone diteve te fundit ka pranuar nje sër pytjesh nga me te ndryshmet nga lexuesit tane rreth vaksinave, certifikatave.. se si mund te hyjne ne Zvicër. Dhe mu per kete gazeta juaj Le Canton27.ch  ju ka drejtuar autoriteteve zvicerane (OFSP-BAG) ne Berne, nga te cilet kemi marrur keto përgjigjie:

Pyetja: A mund të hyj në Zvicër me një certifikatë të huaj?

Përgjigjia: Po, mund te hyhet. Certifikatat e BE -së dhe EFTA-s njihen për hyrje në Zvicër, ashtu si ato të vendeve të treta të lidhura me sistemin e BE -së. Kështu, ju gjithashtu mund të hyni në Zvicër me një certifikatë nga vendet e mëposhtme: Shqipëria, Andorra, Ishujt Faroe, Izraeli, Maqedonia e Veriut, Maroku, Monako, Panama, San Marino, Selia e Shenjtë, Turqia dhe Ukraina, njofton gazeta zvcierane ne Shqip Le Canton27.ch

Kushdo që arrin në Zvicër duhet të plotësojë një formular hyrjeje. Nëse nuk jeni të vaksinuar ose të shëruar, ju gjithashtu duhet të testoni negativ.

Cilat vaksina lejojnë hyrjen në Zvicër? Zvicra nuk njeh vaksinat Ruse Sputnik!

Njerëzit të cilët janë vaksinuar me njërën nga vaksinat e mëposhtme lejohen të hyjnë në Zvicër:

Pfizer / BioNTech (BNT162b2 / Comirnaty® / Tozinameran)
Moderna (mRNA-1273 / Spikevax / COVID-19 vaksina Moderna)
AstraZeneca (AZD1222 Vaxzevria® / Covishield)
Janssen / Johnson & Johnson (Ad26.COV2.S)
Sinopharm / BIBP (Vaksina SARS-CoV-2 (Vero Cell))
Sinovac (CoronaVac)

Vaksinimi duhet të jetë në gjendje të provohet me anë të një certifikate të njohur ose certifikate tjetër të vaksinimit. Përveç emrit, emrit dhe datës së lindjes, data e vaksinimit dhe vaksina e administruar duhet të shfaqen në certifikatën e vaksinimit.

Shënim: certifikata e vaksinimit e cila ju autorizon të hyni në Zvicër nuk është e vlefshme në vendet për të cilat posedimi i një certifikate është i detyrueshëm. Në këto vende, për shembull restorante ose muze, vetëm një certifikatë është e vlefshme. Mund të jetë një certifikatë zvicerane COVID ose një certifikatë e huaj e njohur.

A është ende e mundur të kalosh tranzit nëpër Zvicër?

Rregullat e mëposhtme zbatohen për tranzitin përmes Zvicrës: Kalimi nga një shtet Shengen në një shtet tjetër Shengen. Njerëzit që banojnë ligjërisht në zonën Shengen në parim mund të hyjnë në Zvicër nga një shtet Shengen në mënyrë që të vazhdojnë udhëtimin e tyre në një shtet tjetër Shengen.

Nëse personi në tranzit nuk siguron dëshmi se është vaksinuar dhe shteti i destinacionit në zonën Shengen ka autorizuar shprehimisht hyrjen e personit në fjalë për një qëndrim të shkurtër deri në 90 ditë, hyrja e tij në zonën Shengen duhet të jetë bëhet drejtpërdrejt në gjendjen e destinacionit.

Derniers articles