17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Shefja e Policise Federale (FEDPOL) Nicoletta della Valle jep dorëheqjen

Drejtoresha e Policise Federale te Zvicres në biesde me redaktorin e gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch Nefail Maliqi

Bernë, 24 prill -Drejtoresha e Fedpol, Nicoletta della Valle jep dorëheqjen. Pas dhjetë vitesh në detyrë, ajo do të largohet nga Zyra e Policisë Federale më 31 janar 2025, njoftoi të mërkurën Këshilli Federal, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Shqiptarët në Zvicër mbeten problematik, por jo edhe mafiozë.. » ishte kjo deklarata e fundit e shefes se Policisë Federale (FEDPOL) dhënë gazetarit shqiptar në Gjenevë

Këshilli Federal nënvizoi angazhimin « të palodhur » të Nicoletta della Valle. Ajo ka dhënë një kontribut të jashtëzakonshëm në luftën kundër krimit të rëndë dhe të organizuar, si dhe në përmirësimin e ndjekjes penale, mirëpret qeverinë.

Pikërisht asaj i detyrohemi masat e policisë për të luftuar terrorizmin, të cilat i dhanë Fedpol mjetet parandaluese të policisë. Ajo është gjithashtu në origjinën e ligjit për prekursorët e lëndëve shpërthyese, i cili rregullon eksplozivët e përgatitur në mënyrë artizanale në Zvicër. Ajo gjithashtu avokoi për rishikimin e Aktit të Profileve të ADN-së, i cili krijoi një bazë ligjore për fenotipizimin.

Në biseden e fundit me  shefen e FEDPOL-it znj.Nicoletta della Valle qe kishte redaktori i  gazetes zvicerane  Le Canton27.ch, nder tjera ajo ka thëne se  «Shqiptaret ne Zvicer kane imazh te mire dhe jane shembull integrimi. Por ka edhe persona te atille sikur edhe komunitete tjera nga ballkani ne vendin tone te cilet jane te implikuar ne krimin e organizuar. Policia Federale ka bashkepunim te mire me policine e Kosoves ne luften kunder terrorizmit dhe krimit te organizuar..Shqiptaret ne vendi tonë mbeten problematik, por jo edhe mafioz.. »

Njëzet vjet në DFJP, « mjafton »
Në moshën 62-vjeçare, avokatja ka punuar në Shërbimet Psikiatrike Universitare të Kantonit të Bernës, dhe më parë për disa vite tashmë si zëvendësdrejtor i Fedpol dhe në Sekretariatin e Përgjithshëm të Departamentit Federal të Drejtësisë dhe Policisë (FDJP).

Njëzet vjet në DFJP, « kaq mjafton » për të, vlerëson Italo-Suissesse në emailin e saj të lamtumirës të siguruar nga Keystone. Misioni për të luftuar krimin do të vazhdojë dhe ajo vetë pret të ardhmen.

 

Derniers articles