22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Rikthimi i Pierre Maudet është një lajm i shkëlqyer për Gjenevën

Rikthimi i tij ishte në buzët e të gjithëve. Me kandidimin e Pierre Maudet në zgjedhjet e ardhshme kantonale të Gjenevës, loja është më e hapur se kurrë. Pasoja: kundërshtarët e tij do të duhet të punojnë. Dhe kjo do t’u bëjë atyre të mirën më të madhe…, ka shrkuar kolegu yne Michel Jeanneret ne Blick, transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Ka nga ata që e urrejnë këtë djalë arrogant dhe me vetëbesim të tepruar. Ka nga ata që e adhurojnë këtë politikan brilant dhe të guximshëm. Ka nga ato që episodet e fundit të sagës së keqe, që prej kohësh mban emrin e tij, kanë përfunduar duke u lodhur. Por nuk ka njeri për të cilin Pierre Maudet kujdeset në Republikën dhe kantonin e Gjenevës.

A ka ngrënë mjaft nga buka e zezë? A mund t’i besojmë akoma atij, pas gënjeshtrave që rrethuan udhëtimin e tij të famshëm në Abu Dhabi? A u dëgjuan dhe u pranuan faljet që ai bëri? Populli i Gjenevës do të vendosë më 2 dhe 30 prill, pas zgjedhjeve për Këshillin e Shtetit, të cilave nuk do t’u mungojë pezullimi.

Natyra e urren një vakum

A i duhet Gjenevës Pierre Maudet? Kjo është ndoshta e vetmja pyetje që nuk lind. Dihet mirë: natyra e urren vakumin. Dhe nëse ish-Këshilltari i Shtetit kandidon sërish, dhe tashmë po krijon djersë të ftohta brenda partive të tjera – të cilat së shpejti do të mbyten në llogaritjet e tyre të vogla farmaciste, kjo është për shkak se politika e humnerës në Gjenevë është e tmerrshme.

Përpjekja për të mbushur një boshllëk, siç do të bëjë Pierre Maudet, nuk po i përgjigjet ende një nevoje. Për këtë, ai do të duhet të arrijë qëllimet e tij dhe nuk do të jetë një shëtitje në park. Por ajo që do të bëjë me siguri Pierre Maudet versioni « 2.0 » është që të detyrojë të gjitha autoritetet e Gjenevës të vënë në dyshim veten e tyre, të shkojnë përtej mbrojtjes së vlerave të paqarta mbi objektet e përditshmërisë sonë disi të shurdhër. , të marrin projekte të ndritura, të mëdha projekte në shkallë, projekte entuziazmi jashtë qeskës së tyre të errët.

Pierre Maudet luan shumë

Sepse Pierre Maudet nuk kthehet me duart në xhepa. Duke u rikthyer në ballë të skenës, politikani luan shumë: nderin, besueshmërinë, egon e tij. Ai me siguri do të jetë bartës i ideve dhe projekteve aq të mëdha sa sfida me të cilën përballet. Dhe, përballë tij, nëse nuk duan të rrezikojnë të kafshojnë pluhurin, kundërshtarët e tij më në fund do të duhet të bëjnë atë që u zgjodhën: politikën.

Rikthimi i Pierre Maudet është një lajm i shkëlqyer për Gjenevën

Derniers articles