22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Presidentja e Zvicres hapë Forumin Ekonomik Botëror. Amherd, qorton per një elitë ekonomike që « ushqen populizmin »

Davos, 16 janar -Gjatë fjalës së saj të hapjes, Presidentja e Konfederatës sulmoi kompanitë që kontribuojnë në populizëm dhe bëri thirrje për përgjegjësinë e tyre.

Presidentja e Konfederatës Viola Amherd hapi WEF në Davos (GR) të martën duke sulmuar kompanitë që kontribuojnë në populizëm. Ashtu si paraardhësi i saj Alain Berset një vit më parë, edhe ajo denoncoi ngritjen e autoritarizmit.

Rivendosja e besimit « nuk është vetëm detyrë e shteteve », tha ajo të martën në mëngjes para mijëra pjesëmarrësve. “Është edhe ai i bizneseve. Është e qartë se rritja e pabarazive sociale nxit populizmin, madje edhe në vendet e begata,” shtoi ajo.

“Kur e ashtuquajtura elitë feston veten si kastë e lartë, ndërkohë që shumë familje luftojnë për të përballuar jetesën, mosbesimi rritet,” thotë ajo. Qeveritë atëherë « nuk dëgjohen më dhe nuk kuptohen më ».

Ashtu si z. Berset një vit më parë, ajo ishte e shqetësuar për « rregullat » brenda komunitetit ndërkombëtar që viheshin në pikëpyetje nga qasjet « autoritare ». Dhe për të bërë thirrje për të « parandaluar politikën e pushtetit që të shkatërrojë mjetet tona të jetesës ».

Derniers articles