22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Neuhaus: Qendra e operimit te Swisscom në Kosovë do të jetë Peja. Në pranverë do jemi atje me një projekt pilot

Bernë, 19 tetor -« Ende asgje nuk eshte vendosur definitivisht. Swisscom megjithatë do të kryejë një operim pilot për të marrë në konsideratë një qendër thirrjesh (Call Center) të vendosur në qytetin e Pejsës në Kosovë. Operacioni në rajon do të  pranoje fillimisht 45 punonjës, dihet ata qe plotesojnë kriteret, i pari te flasin mire gjemrnaishtemn.. » ka deklaruar ne nje bisedë për gazetën zvicerane ne shqip Le Canton27.ch z.Christian Neuhaus,  shef për komunkim në Swisscom.

* Swisscom duket se dëshiron të intensifikojë punën e saj jashtë vendit (Zvicër). Për shembull në Kosovë?

Christian Neuhaus: Jo, asgjë nuk është vendosur. Swisscom megjithatë do të kryejë një pilot për të marrë në konsideratë një qendër thirrjesh të vendosur në Kosovë. Operacioni në vend do të përfshijë rreth 45 punonjës, të gjithë ata që flasin rrjedhshëm gjuhën gjermane. Cilado qoftë vendndodhja e ekipeve tona, ne do të sigurohemi që të garantojmë nivelin e zakonshëm të cilësisë Swisscom. Në përfundim të pilotit, Swisscom do të vendosë nëse dëshiron apo jo të angazhohet me një qendër thirrjesh me qendër jashtë vendit, dhe në çfarë kushtesh. Ky është një ofrues që tashmë ofron shërbime të qendrës së thirrjeve për Swisscom sot. Nuk janë punonjësit e Swisscom që zhvendosen.

* A funksionon ende Swisscom jashtë vendit me Kosovën për herë të parë, apo po operon edhe në vende të tjera evropiane apo ballkanike?

Christian Neuhaus: Swisscom ka dy qendra DevOps në Rotterdam dhe Riga. Kjo ndodh sepse Swisscom ende nuk mund të rekrutojë mjaft specialistë të DevOps në Zvicër. Inxhinierët DevOps janë funksione shumë të specializuara në zhvillimin e softuerit dhe sigurojnë që metodat Agile DevOps të përdoren në mënyrë të vazhdueshme. Kjo i mundëson Swisscom të reagojë më shpejt dhe më fleksibilisht ndaj nevojave të tregut ose ndaj zhvillimeve të reja teknologjike. Në këtë mënyrë, ajo rrit konkurrueshmërinë e saj dhe kështu siguron vende pune ekzistuese në Zvicër.

* Pse zgjodhët Kosovën për të operuar? Një vend i vogël me më pak se 2 milion banorë?

Christian Neuhaus: Swisscom është e përkushtuar në mënyrë të qartë për të ruajtur një cilësi të lartë dhe të vazhdueshme të shërbimit, madje edhe me një vendndodhje jashtë vendit. Gjatë një thirrje për tenderë, disa furnizues, vende dhe faqe u vlerësuan sipas kritereve të ndryshme. Ndër të tjera, intervista u kryen edhe me punonjës lokalë. Rrjeti nga Peja në Kosovë ishte në gjendje të bindte në shumë aspekte, veçanërisht nga cilësia e mirë gjuhësore e ofruar në gjermanisht të mirë.

* Kur do të fillojë të funksionojë Swisscom në Kosovë dhe sa punonjës do të keni fillimisht. Nëse jeni duke bërë mirë, a planifikoni të zgjeroheni në Kosovë?

Christian Neuhaus: Piloti do të fillojë në mars 2022, rreth 45 punonjës do të punojnë për Swisscom gjatë periudhës së pilotimit. Në fund të pilotit, do të merret një vendim nëse do të vazhdoni apo jo Nearshoring.

* Shumë lexues na kanë shkruar, në një call center, Swisscom sa do të paguhej një punëtor për një muaj?

Christian Neuhaus: Punonjësit në Kosovë marrin paga mbi mesataren sipas standardeve të industrisë, dhe një rëndësi e madhe i kushtohet një atmosfere të mirë pune dhe marrëdhënieve midis punonjësve. Ne nuk japim shifra.

Derniers articles