22.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Ne Gjenevë u mbajt Forumi Ekonomik i diasporës shqiptare në Zvicer

Gjeneve, 2 dhjetor -Organizuar nga Monistria e Puneve te Jashtme dhe Disspires se Republikes se Kosoves, sot ne Gjenevë eshte mbajtur “Forumi Ekonomik” i diaspores shqiptare ku muaren pjese mbi 60 perfaqesues te bizneseve nga Zvicra dhe Kosova, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

MPJD ben bashke bizneset shqiptare nga Zvicra dhe Kosova ne Gjeneve 

Gjate punimeve te ketij forumi moren phese edhe përfaqësuesi i Departamentit për Diplomaci Ekonomike (MPJD).

Vlorat Gashi, udheheqes i divizionit per bashkepunim Ekonomik para te pranishme tha se eshte e nevojshne bashkepunimi mes kompanive dhe bizneseve tona nga Kosova me keto te diaspores shqiptare ne Zvicer. Sipas tij «MPJ ka perzgjedhur tre sektor -Ndertimtarise – Gastronomise dhe -Tekonologjise informative«

Nga Forum Ekonomik sot ne Gjeneve pjesemarresit thane se ky forum duhet te sherbeje si ure nderlidhese dhe bashkepunimi mes bizneseve Zvicer-Kosove dhe anasjelltas.

Pjesemsrres te ketij forumi ne Gjeneve ishin: Blerta Rugova, (nga bizneset e gastronomise), Labinot Shulina (prodhues i vetes), Selim Maloku (biznese teknologjike), Blerim Asllani (perfaqesues i bizneseve te hotelerise ne Zvicer), Kadri Sabedini (nga biznesi nderzimore ne Zvicer) etj..

Sot ne Gjeneve, perfaqesuesit e bizneseve kosovare kane kerkuar nga koleget e tyre ne Zvicer t ju ndimojne ne shitjen e produkteve te tyre ne Zvicer.

Sipas gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, aktivitete te tilla ekonomike si ky i Gjeneves, MPJ ka parapare te organizoje edhe ne shtetet tjera te BE-ku eshte me e pranishme diaspora kosovare.

 

 

 

 

Derniers articles