24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Marrëveshjet Zvicër-BE 7 Miratohet projekt-mandati i negociatave me Bashkimin Evropian

Bernë, 13 shkrut -Pas atij Kombëtar, komiteti i politikës së jashtme të Këshillit të Shteteve miraton orientimin e përgjithshëm të projekt-mandatit të negociatave me BE-në, të paraqitur në dhjetor nga Këshilli Federal. Ajo mirëpret qasjen globale të bazuar në një paketë marrëveshjesh, njfton gazeta zvicerane ne sqhip Le Canton27.ch

Marrëveshjet Zvicër-BE Projekt-mandati i negociatave me BE-në u miratua nga komiteti i dytë

Pas atij Kombëtar, komiteti i politikës së jashtme të Këshillit të Shteteve miraton orientimin e përgjithshëm të projekt-mandatit të negociatave me BE-në, të paraqitur në dhjetor nga Këshilli Federal. Ajo mirëpret qasjen globale të bazuar në një paketë marrëveshjesh.

Një bazë e mirë Komiteti mirëpret gjithashtu integrimin e rregullave institucionale në marrëveshjet e aksesit në treg, braktisjen e “klauzolës së gijotinës” në marrëveshjet e ardhshme, si dhe negocimin e marrëveshjeve të reja.

Reklamim Më shumë Informacion Rezultati i diskutimeve eksploruese përbën “një bazë të mirë për zhvillimin e negociatave dhe arritjen e një rezultati të kënaqshëm”, shkroi komisioni në një deklaratë për shtyp të botuar të martën. Vendimi ra me 9 vota kundër, 3 kundër dhe 1 abstenim.

Megjithatë, komisioni dëshiron që çdo masë kompensimi të hyjë në fuqi vetëm pasi gjykata e arbitrazhit të ketë vendosur për çështjen e proporcionalitetit të tyre. Kërkon gjithashtu një garanci kontraktuale të formave aktuale dhe kapaciteteve prodhuese në fushën e energjisë elektrike.

Derniers articles