23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Lazim Destani ne Bundestagun gjerman: Eshte koha per liberalizimin e vizave ne Kosove

Berlin, 2 qershor -I ftuar nga Bundestagu Gjerman, biznesmeni  nderkombetar Lazim Destani po marr pjesë në takimin tradicional vjetor në Berlin ku po zhvillohen diskutime për Europën e bashkuar, për integrimin e Ballkanit dhe rrugën e tij drejt një zhvillimi të përparuar perëndimor, njifton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Takimi vjetor i Berlinit, krahas deputetëve të Bundestagut e politikanëve gjermanë, edhe këtë vit i bëri bashkë shumë personalitete nga jeta aktive politike dhe nga sfera e biznesit, të ardhur nga e gjithë bota.

Ndër temat e ndryshme këtu, diskutime të frytshme zhvilluam edhe mbi nevojën e integrimit të përshpejtuar të vendeve të Ballkanit në BE ndërsa vëmendje të posaçme i kushtuam çështjes së liberalizimit të vizave për Kosovën.

Ky takim në Bundestag ishte një ngjarje e rëndësishme ndërkombëtare ku personalitete të shquara nga mbarë bota, në frymë bashkëpunimi, ndajnë vizionin e përbashkët – vende progresive e të lira.

Derniers articles