19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Kush po thotë se shqiptarët në Zvicër nuk po vaksinohen?! Të gjithë pasagjerët në aeroplan me QR drejt Prishtinës dhe anasjelltas për Cyrih dhe Gjenevë

Pasagjerë shqiptare ne aeroplanin e SwissAir duke u kthyer te dielen e fundit nga Kosova në Zvicres, permes aerportit të Cyrihut (Photo: Le Canton27.ch)

,Bernë, 16 Nëntor- « Pse shqiptarët dhe të huajt e tjerë në Zvicër hezitojnë të vaksinohen, kane shkruar disa media ne Zvicer duke ju referuar një sondazhi. Kurse perfaqesues te komunitetit shqiptare ne Zvicer sikur edhe deputete e kundershtojne këtë konstatim. Vaskionimit dhe rrespektimit te masave ne Zvicer, komuniteti kosovar ju jane pergjigjuir pozitvisht mesazheve deh apeleve te autoritev zvcerane por edhe aytre nga Kosova. Para zgjedhjeve ne Kosovë (para 14 nentorit) qendruar deputë nga Gjilani dhe Gjakova ne disa qendra të Zvicrës te cile tisdhin gte qarte perballe diapores me mesazhe lidhur me vaksinimit!., shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Komuniteti shqipare ne Zvicer per vaksinim ju eshte pergjigjur pozitiisht apeleve të dy qeverive, zvicerane dhe asaj te Kosovës! 

Keshtu deputeti Alban Hyseni, sot kryetar i ri i Gjilanit në dy tubime në Zvicër (Aarau dhe Gjenevë) apeloi dhe ftoi komunietitn kosovar tze avsksiniohen qe sias tij « vaksionimi eshte me shue se integrim, eshte perkujdesje te femijeve tane, shoqerise dhe mejdisit ku jetojme dhe vprojme »

Javën qe kaloi kishte levizje te shumta te komunitetit kosovar nga Zvicra ne drejtim te Kosovës për shkak zgjedhjeve ne Kosovë (14 enntor) ku kishn shkuar serish ne mënyre te organizuar te votojnë ne vendlindje. Përkunder pandemise, nje numer i madh i kosovareve shkuan ne rajon për t’u votuar dhe siopas organizatoreve te gjtihe ishin te vaksionuar, cka deshmon se ne dalje dhe hyrja ne duant e Zvicres policia ska pasur kurrefare problemi me pasagjeret kosovarë sa i perket vaksinave apo testeve PCR, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Në emer të Pikës së LVV Obersee-SG, i falenderoj gjithë bashkudhtarët aktivistët e LVV që udhtuan me ne për ta ndihmuar fitorën e LVV në 12 komuna në rundin e dytë në balotazh, gjithashtu falenderoj gjithe udhtaret që treguan me dëshmi se ishin të vaksionuar duke treguar me dëshmi çërtifikatat e vaksionimit. Ky areplan udhtoj nga Zürichu- Prishtinë dhe anasjelltas… » ka deklaruar per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch pas kthimit nga Prishtina veprimtari i njohur në Zvicer Ilmi Cakolli, aktivist i VV ne kantonin e SG.

Nje grup punëtoresh ne Cyrih dhe Gjenevë per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch kanë deklaruar se « nuk qendrone ajo se ne shqiptaret refuzojme apo nuk jemi te interesuar te vaksinohemi ne Zvicer. Pike së pari, duhet me dijte nje gje se komunieti yne ne Zvicer eshte  ardhur te punojne e jo te vaksinohemi. Me kete deshem te themi se terë ditën ne punojme dhe nuk na  bie aq kohe, as per buke me ngrene e leje më për vaksionim apo aktivitete tjera, sikur pensionistët apo qytetarë tjere te papune në Zvicër.. »

Ndryshe deputet tjete Arbet Bullakaj ka deklaruar se “dëshira për t’u vaksinuar nuk ka të bëjë fare me kombësinë”. Kurse Kushtrim Berisha po ashtu deputet (PS) i ka thenë gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch se « kosovaret e dine shume mire rendesine e vaskinimit. Kjo deshmon  më së miri, se sot ne Kosovë nuk ke asnjë viktime dhe shume pak te infetkuar, ne krahasim me vendet fqinje ku shifrat ende jane te larta nga 30 apo 70 viktima ne dite.. » Aucune description disponible.

Derniers articles