Ne vazhdim Edi Rama theksoi para zyrtareve  te larte te OKB-së, para dhjetra ambasadorëve, kryeministrave dhe burrave shteteror ku ishte i pranishem edhe delegacioni serb nga Beogradi edhe pse nuk foli per diskrminimin e shqiptareve etnik ne Luginen e Preshevës, megjithate ai permendi Kosovën, duke thenë se « kjo Asamble e madhe nuk është dhe nuk do të jetë e plotë pa një prej shteteve të rajonit tonë, Republikën e Kosovës”

Rama shtgopi se në 13 vite pavarësi të Kosovës, ky vend tashme eshte bere fkastopr paqeje dhe stabilieti në Ballkanin Perëndimor dhe rajon.  Ai po ashtu tha se Shqipëria si anetare e KS te OKB-së mbështet si alternativë të vetme dialogun Kosovë-Serbi për njohje të ndërsjellë, transmeton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

“Vetëm kuraja dhe vizioni do ta lejojë më në fund Serbinë të heqë barrën e së shkuarës”, ka sthtuar Edi Rama.

“Ne presim me padurim në konferencën e parë ndërqeveritare për të çelur negociatat me anëtarësimin. E dua ta përsëris Shqipëria ka kohë që është gati ajo pret që BE ta bëjë pjesën e saj”, deklaroi ne fund kryeministri i Shqipërisë.