19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Gjenevë, nga 26 dosje, dhjetë oficerë policie rrezikojnë të humbasin postet

Kolonel Monica Bonfanti, Komandant Policie e shoqëruar nga Z. Mauro Poggia, Këshilltar i Shtetit përgjegjës për sigurinë, popullsinë dhe shëndetin para gazetareve (Photo Le Canton27.ch) 

Gjenevë, 22 tetor –Për rastin e marrëdhënieve të supozuara problematike, madje edhe të paligjshme, mes punonjësve të policisë së distriktit të dritave të kuqe Pâquis, shefit të një qendre seksi. « Nuk ka mbetur shumë, nga pikëpamja e veprave penale.. », zbuloi të sot prokurori i Përgjithshëm Olivier Jornot, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Hetimi penal për veprat e korrupsionit dhe shtrirja e tij disiplinore kanë nxjerrë në pah rëndësinë e rikujtimit dhe specifikimit të rregullave të sjelljes që duhet të miratohen në çdo rrethanë nga punonjësit e policisë.

Policia dhe prostitucioni në Pâquis: Cështja po shfryhet

Prokuroria hoqi mënjanë dyshimet për korrupsion mes një shefi qendre seksi dhe policisë. Vetëm raste të rralla janë kriminale, pjesa tjetër ka të bëjë me etikën. Shteti shpall reformën.

Me këtë rast, Kolonel Monica Bonfanti, Komandant Policie e shoqëruar nga Z. Mauro Poggia, Këshilltar i Shtetit përgjegjës për sigurinë, popullsinë dhe shëndetin ju kane folur gazetareve rreth aferës se fundit permes nje konference shtypi ne Gjenevë te cilen e ndoqi gazetari i gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 

Në vazhdën e hetimeve për marrëdhëniet midis pronarit të sallës së masazhit dhe agjentëve, policia mori ndëshkime administrative.

“Oficerët e policisë: Të dish të jesh mbi çdo dyshim”. Me titullin e saj ndjellës, konferenca për shtyp e organizuar nga policia e Gjenevës synonte të ishte vazhdimi logjik i zbulimeve të bëra pikërisht atë mëngjes nga Olivier Jornot disa qindra metra larg selisë së re të policisë.

Aspekti penal duke qenë i hollë, pasojat e këtij rasti tashmë luhen në nivel administrativ. Në total, 26 dosje në lidhje me punonjësit e policisë kantone u transmetuan në hierarki.

Dhjetë rastet më të rënda janë aktualisht në duart e Departamentit të Sigurisë së Mauro Poggia, i cili mund të shpallë ose shkarkime ose shkarkime.

Sipas z.Poggia “Vendimet tona do të komunikohen sa më shpejt të jetë e mundur”

Për rastet më pak të rëndësishme, ato u hetuan nga komandantja Monica Bonfanti, e cila lëshoi ​​një vërejtje, pesë thirrje për urdhër dhe dhjetë sanksione që përbëheshin nga orët e papaguara të punës. Vetëm një grua është në mesin e zyrtarëve të sanksionuar.

Të premten, komandanti dhe këshilltari i shtetit kujtuan parimet etike të profesionit si dhe ardhjen e afërt të një kodi të ri sjelljeje. Me një mesazh: “Popullsia me të drejtë pret sjellje dhe shembullshmëri pa të meta”.

Derniers articles