24.3 C
Berne
dimanche 21/07/2024

Ngritet alarmi ne gazetat zvicerane: Kosova dhe vende tjera te ballkanit falsifikojne testet e Covid-19!

Bernë, 6 shtator -Në Kosovë dhe vendet tjera te ballkanit zbulohen laboratore për teste flaso të PCR. Policia arreston dhjetra persona. Qindra teste “negativ” u janë shitur udhëtareve për Zvicër dhe vendet tjera të BE-së (Gefälschte PCR-Tests verkauft: Polizei hebt Labore auf dem Balkan aus – über 100 Festnahmen), me ket ttiull gazeta prestigjioze Blick ka srkuzar për arrestimet e autoreve te certifikatve falso te PCR antikovid, duke ju referuar burimeve te gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në Serbi, Kosovë, Shqiperi dhe Maqedoni Veriore janë arrestuar mbi 100 persona për ceritfikata te falsifikuara (PCR) që ju shiteshin mërgimtarëve deri ne 800 euro! ( Das Schweizer Albaner-Portal «Le Canton27.ch» Gefälschte PCR-Tests verkauft)
Polizei hebt Labore auf dem Balkan aus – über 100 Festnahmen. Im Kosovo und anderen Balkanländern haben Kriminelle unzählige PCR-Tests gefälscht und verkauft – auch an Reisende in die Schweiz.

Në disa rajone te ballkanit (në Serbi, Kosovë, Maqedoni, Shqiperi..) policia ka zbuluar njerez dhe laboratoriume apo agjenci udhëtimesh te cilat bejne teste apo dokumente te falsifikuara me “negativ” duke ju shitur udhetarëve, sidomos atyre qe udhtojnë ne vendet perendimore. Mediat ne Serbi kane shkruar se ne Nish dhe Vranjë shiten teste PCR “negativ” të falsifikuara.

Përrkunder falsifikimeve te testeve te COVID-19 (PCR) Zvicra i njeh testet e COVID-19 nga Kosova, Serbia dhe vendet tjera të ballkanit..

Pyetje se, Berna a i njeh testet e COVID-19 (PCR) te udhetareve qe vijne nga ballkani, autoritetet zvicerane kane pohuar se deri ne keto momente i njohin.

Aucune description disponible.“Zvicra i njeh këto teste nëse ato kryhen si provë PCR për SARS-CoV-2 brenda 72 orëve të fundit dhe rezultati i testit është negativ. Një rezultat i shpejtë i testit antigjenik nuk mjafton. Aktualisht, nuk ka teste nga rajone ose vende që nuk njihen për shkak të abuzimit ose ndryshe. Prandaj mund të përdoret një provë PCR për SARS-CoV-2 nga Kosova…” ka thënë sot zedhenesi i OFSP Yann Hulmann për gazeten ne gjuhen shqipe ne Zvicer “Le Canton27.ch” (“La Suisse reconnait ces tests s’ils sont effectués sous la forme d’un test PCR pour le SARS-CoV-2 dans les dernières 72 heures et que le résultat du test s’est révélé négatif. Un résultat de test rapide antigénique n’est pas suffisant. À l’heure actuelle, il n’y a pas de tests venant de régions ou pays qui ne sont pas reconnus pour cause d’abus ou autre. Un test PCR pour le SARS-CoV-2 venant du Kosovo peut donc être utilisé.“)

Sipas z.Hulmann nga OFSP “Masat e ndryshme të përcaktuara mund të jenë gjithashtu të vlefshme për vendet e Ballkanit, Shqipërinë, Kosovën dhe Serbinë nëse këto vende janë në listën e shteteve dhe zonave me rrezik të lartë të infektimit..”

Ky mesazh ka përkujton debatin e flakt rreth « debatit Alba ». Kantoni i Cyrihut ka ndaluar festivalin e muzikës në një njoftim të shkurtër këtë fundjavë sepse është një « komunitet i prekur fort ». Megjithëse detyrimi i certifikatës ishte marrë në konsideratë në zonën e festivalit – por ndoshta autoritetet kishin frikë se shumë vizitorë duhej të shfaqeshin vetëm me ato teste të rreme PCR. (Diese Nachricht giesst Öl ins Feuer um die «Alba-Debatte». Der Kanton Zürich hat das Musikfestival diese Wochenende kurzfristig verboten, weil es sich an eine «stark betroffene Community» richtet. Zwar hätte auf dem Festivalgelände die Zertifikatspflicht gegolten – aber vielleicht fürchteten die Behörden, dass viele Besucher mit eben jenen gefälschten PCR-Tests auftauchten.)

 

Gefälschte PCR-Tests verkauft
Polizei hebt Labore auf dem Balkan aus – über 100 Festnahmen
https://www.blick.ch/ausland/gefaelschte-pcr-tests-verkauft-polizei-hebt-labore-auf-dem-balkan-aus-ueber-100-festnahmen-id16807150.html

BAG anerkennt alle ZertifikateBesonders beliebt seien die Zertifikate bei Reisenden, die in westliche Länder reisen – auch in die Schweiz. Denn bislang erkennt das Bundesamt für Gesundheit (BAG) hierzulande die Zertifikate aus den Balkanländern an.

«Derzeit gibt es keine Tests aus Regionen oder Ländern, die aufgrund von Missbrauch oder anderweitig nicht anerkannt werden. Daher kann ein PCR-Test auf SARS-CoV-2 aus dem Kosovo verwendet werden», sagt BAG-Sprecher Yann Hulmann zu «Le Canton27.ch».
Interpol qysh ne vitin e kaluar kur pandemia morri hov, kishte paralajmëruar se krimi i organizuar do synojë vaksinat dhe dokumente te falsifikuara duke alarmohen vendet botërore, perfshirë këtu edhe vendet e ballkanit. (Dabei ist es nicht neu, dass Corona-Tests gefälscht werden. Schon letztes Jahr schon hatte Interpol davor gewarnt, dass Kriminelle versuchen werden damit Geld zu machen.)

Derniers articles