24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Delegacioni shqiptar në AP të Interpol-it në Vienë takohen me sekretarin e përgjithshëm të Interpol-it Jürgen Stock

Viene, 29 nentor (Interpol) -Në kuadër të punimeve te Asamblese së Përgjithshme te Interpol-it që po zhvillohen në Vienë ku jane tubuar mbi një mijë pjesëmmarres, delegacione keto nga 195 vende anëtare te Interpol-it, ku po merr pjese edhe nje delegacion nga Tirana, perfaqesues këta nga Interpol-i shqiptar, raporton nga Viena i derguari yne special ne AP te Interpol-it.

Ne Asamblene e Pergjithshme të 91-të të Interpol-it takuam kreret e Interpolit shqiptare si: Idajet Faskaj, drejtues i pare nga Interpol – Tirana dhe drejtuesin e larte Pëllumb Seferi (drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare) si dhe përfaqesuesin e Interpol-it nga Maqedonia Veriore Refik Qerimi, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare i shoqeruar nga Idajet Faskaj, drejtues i pare nga Interpol Tirana kane takuar sot presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi, me te cilin kane bieseduar kryesisht rreth punimeve te Asamblese se përgjthshme te Interpoli-t qe po mbahen ne Vienë si dhe për bashkëpunimin e Interpol-it me policine e shtetit ne luften kunder krimit te organizuar.

Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare ka takuar sot presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi

z.Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare i shoqeruar nga Idajet Faskaj, drejtues i pare nga Interpol Tirana kane takuar sot presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi, me te cilin kane bieseduar kryesisht  rreth punimeve te Asamblese se përgjthshme te Interpoli-t qe po mbahen ne Vienë si dhe për bashkëpunimin e Interpol-it me policine e shtetit ne luften kunder krimit te organizuar.

« Delegacioni ynë, ne kuder te forcimit te bashkepunimit nderkombetar yne njekohesish  ka zhvilluar nje ser takimesh me kreret e interpolit, pos me presidentin e  Interpol-it edhe me  sekretarin e pergjithshem të Interpol-it z.Jürgen Stock. Sekratri Stock duke cilesuar bahskepunimimin e mire ne gfjtha fushat mes Interpol dhe Shqipërisë, tha qe ky vit pervec festimit eshte dhe vit i angazhimeve dhe projekteve te medha ne te ardhmen per sigurine globale.. »

Njekohehesisht delagcioni nga Tirana gjate qendrimit ne Viene ne kaunder te puinimeve te Asamblese se Përjghithsme ka zhvilluar nje ser aktivitesh, përmes shume takimeve bilaterale me delegacionet e shteteve te tjera si me Italine, Anglinë, Slloveninë, Turqine, Marokun, Koren Jugore etj… » ka thënë ne fund z.Seferi.

Pas takimit me presidentin e INTERPOL-it gjeneralmajor Ahmed Naser Al-Raisi z.Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te Marëdhenieve nderkombëtare qe po ndjek punimet e Asamblese se Përgjithshme te Interpol-it ne Vienë flet për gazeten zvicerane Le Canton27.ch

« Shqipëria si pjesemarrese e punimeve, si anëtare e Organizatës Ndërkombëtare të Policisë Kriminale eshte pranuar në vitin 1991. Ne kete Asamble te radhes se Interpolit ketu ne Viene do te behne analiza dhe do merren vendime qe do jene ne interes jo vetëme te policise shqiptare por edhe për mbare komunitetin nderkombëtar ne luften tone te perbashket kunder krimit te organizuar… » ka thëne për Le Canton27.ch z.Pëllumb Seferi, drejtor i departamentit te Marëdhenive nderkombëtare.

Lidhur me bashkepunimin te shtetin shqiptar me Interpol-in ne vazhdim z. Seferi ka thenë se « me Interpoli-n policia e shtetit tone ka bashkepunim të mire, bashkepunim ky i cili konsiston jo vetëm ne kembimin e informacioneve por edhe ne aksione te përbashketa me policine nderkombëtare te Interpol-it kunder dukurive te zeza ne shoqerine tone per te siguruar nje mjedis te sigurt ne rajone te ndryshme te botes.

Derniers articles