24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Mos u nisni për Zvicër pa i lexuar keto sygjerime nga Berna, rregulla të reja për mërgimtaret nga Kosova, Shqiperia…

Bernë, 29 korrik -Sipas autoriteteve zvicerane, njerëzit po udhëtojnë përsëri, por duke pasur parasysh rregullat e ndryshme nga vendi në vend, nuk është e lehtë të mbash gjurmët e gjërave. Këto rregulla të koronës zbatohen në vendet e njohura të pushimeve. Masat për koronën janë shtrënguar në shumë vende, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Turizmi ka filluar përsëri. Por udhëtimi nuk është ende plotësisht falas. Sepse koronavirusi është ende atje. Dhe varianti delta më ngjitës dhe më i rrezikshëm, së bashku me masat lehtësuese të gjera, siguron që numri i rasteve të rritet përsëri në të gjithë Evropën.
Kjo është arsyeja pse shumë vende po mirëpresin përsëri mysafirë – por vetëm në kushte të caktuara. 20 Minuten ka shfryrë rregullat e shumta në rajonet më të njohura të pushimeve dhe tregon se çfarë vlen ku.

Pra, bëhet fjalë për rregulloret e hyrjes, kërkesën për maskë dhe rregulla të tjera në vendet e mëposhtme të njohura të pushimeve verore:

Shqipëria – Hyrja nga Zvicra

Aucune description disponible.

Një udhëtim në Shqipëri është i mundur pa kushte përkatëse për Covid-19. Testet negative të koronës nuk janë të nevojshme. Hyrja është e mundur në të gjitha pikat zyrtare kufitare.

KRANTINA

Nuk ka asnjë detyrim për karantinë pas hyrjes në Zvicër.

Kërkesa për maskë
Maskat janë të detyrueshme brenda në të gjithë vendin.
gastronomi

Restorantet dhe kafenetë janë të hapura. Klubet mbeten të mbyllura. Ka një shtetrrethim nga mesnata deri në 6 të mëngjesit, restorantet dhe kafenetë janë gjithashtu të mbyllura gjatë kësaj kohe.

Pika turistike
Muzetë, galeritë dhe vendet arkeologjike janë të hapura. Shfaqjet teatrore, ngjarjet kulturore, konferencat dhe ngjarjet sportive mund të zhvillohen me një numër të kufizuar vizitorësh dhe spektatorësh.

Transporti publik

Transporti publik dhe taksitë janë në funksion. Toshtë e detyrueshme të vishni një maskë.

Kthimi në Zvicër

Nuk kërkohet asnjë provë për udhëtimin e kthimit nga Shqipëria. Përjashtim: Kur mbërrini me aeroplan, nëse nuk jeni vaksinuar ose shëruar, duhet të paraqitet një test negativ PCR (jo më i vjetër se 72 orë) ose një test i shpejtë antigjen negativ (jo më i vjetër se 48 orë). Për më tepër, një formular hyrjeje duhet të plotësohet para se të kaloni kufirin.

Kosova – Hyrja nga Zvicra

Kushdo që hyn nga Zvicra nuk ka nevojë për një test negativ ose një certifikatë Covid me rastin e hyrjes. Sidoqoftë, linjat ajrore mund të kërkojnë një test negativ, kështu që duhet të kontrolloni paraprakisht me kompaninë ajrore.

karantinë

Nuk ka asnjë detyrim për karantinë pas hyrjes në Zvicër.

Kërkesa për maskë
Në publik ekziston një detyrim për të veshur mbrojtjen e gojës dhe hundës nëse një distancë prej një metër e gjysmë me njerëzit e tjerë nuk mund të ruhet.
gastronomi

Kufizimet e kapaciteteve zbatohen për institucionet hotelierike. Duhet të respektohen distancat minimale. Maksimumi katër persona lejohen në një tavolinë brenda. Koha e hapjes është e kufizuar në periudhën nga 5 e mëngjesit deri në 11 pasdite.

Pika turistike

Të gjitha dyqanet mund të hapen me kufizime, veshja e mbrojtjes së gojës dhe hundës është e detyrueshme. Festimet private lejohen me një numër të kufizuar të pjesëmarrësve dhe më së voni deri në orën 11:00.

Transporti publik

Transporti publik lokal është i kufizuar në një maksimum prej 50 përqind të kapacitetit të pasagjerëve, taksitë lejohen të transportojnë një maksimum prej tre pasagjerësh.

Kthimi në Zvicër

Asnjë test nuk kërkohet për udhëtimin e kthimit nga Kosova. Përjashtim: Kur mbërrini me aeroplan, nëse nuk jeni vaksinuar ose shëruar, duhet të paraqitet një test negativ PCR (jo më i vjetër se 72 orë) ose një test i shpejtë antigjen negativ (jo më i vjetër se 48 orë). Për më tepër, një formular hyrjeje duhet të plotësohet para se të kaloni kufirin.

Derniers articles