24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Terrorizmi serbë ne Kosove dhe Evrope ne qender te debatit te sances se KS te OKB-se per Kosoven, qe do mbahet me 18 tetor

Gjeneve/UN, 2 tetor -Seanca e Këshillit të Sigurimit të OKB-së, ku do të diskutohet raporti i ri gjashtëmujor i Antonio Guterres për situaten ne Republiken e Kosoves do të mbahet ne iret e para dites te 18 tetorit te ketij vizi, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Sipas burimeve nga Brazili ktyesuese e  Keshillit te Sigurimit, gjate kesaj seance te KS te OKB-se per Kosoven do bisedohet edhe mbi aktivitetin e UNMK-ut ne rajon.

Seanca e kaluar është mbajtur më 27 prill dhe ndërkohë ka pasur rritje të tensioneve në veri të Kosovës nga provikimet e Serbise qe arriti kulminscionin e vete me sulmet e terroristeve serbe nga nje kishe ne Banjska.

Derniers articles