3.6 C
Berne
samedi 9/12/2023

Sipas gazetave zvicerane: Aeroporti i Cyrihut i prine listës, më i miri në Evropë. Edhe i Kosovës «Adem Jashari » qatypari, në mesin e aeroportave më të mirë

Gjenevë, 16 tetor -Ky është aeroporti më i mirë në Evropë (dhe është në Zvicër) Industria e udhëtimeve i jep një çmim aeroportit më të mirë evropian. Edhe këtë vit emri i fituesit nuk është ndonjë surprizë e madhe. Cyrihu është edhe një herë aeroporti më i mirë në Evropë. Sipas gazetave zvicerane Edhe aeroporti i Kosovës « Adem Jashari » ne mesin e aeroportave me të mirë në Evropë, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch 
Përveç kësaj, këtu është lista e të nominuarve të tjerë: Amsterdam Schiphol, Barcelona-El Prat, London Heathrow, Stamboll, Lisbonë, Paris Charles de Gaulle, Prishtinë Adem Jashari në Kosovë, Romë Fiumicino dhe Vjenë. (D’ailleurs, voici la liste des autres nominés: Amsterdam Schiphol, Barcelone-El Prat, Londres Heathrow, Istanbul, Lisbonne, Paris Charles de Gaulle, Prishtina Adem Jashari au Kosovo, Rome Fiumicino et Vienne. )
Cyrihu e ka fituar këtë çmim çdo vit që nga viti 2004. Dhe nuk është rastësi, thotë Lukas Brosi, shefi i madh i vendndodhjes: “Ruajtja e cilësisë së lartë është një nga prioritetet tona kryesore në Aeroportin e Cyrihut. Megjithatë, ai thekson gjithashtu se rritja e fortë e numrit të pasagjerëve ka sjellë sfida të mëdha: “Ne jemi edhe më të lumtur që mund ta pranojmë këtë çmim edhe një herë”.
Aeroportet gjermane në mesin e të nominuarve Para se aeroporti zviceran të nominohej për herë të parë në vitin 2004, Frankfurt disa herë mbante vendin e parë, ndërsa këtë vit nuk është as në mesin e të nominuarve. Cyrihu është edhe një herë aeroporti më i mirë në Evropë Cyrihu e ka fituar këtë çmim çdo vit që nga viti 2004.
Dhe nuk është rastësi, thotë Lukas Brosi, shefi i madh i vendit: “Ruajtja e cilësisë së lartë është një nga prioritetet tona kryesore në Aeroportin e Cyrihut” Megjithatë, ai thekson gjithashtu se rritja e fortë e numrit të pasagjerëve ka sjellë sfida të mëdha: “Ne jemi edhe më të lumtur që mund ta pranojmë këtë çmim edhe një herë”. Aeroportet gjermane në mesin e të nominuarve Para se aeroporti zviceran të nominohej për herë të parë në vitin 2004, Frankfurt disa herë mbante vendin e parë, ndërsa këtë vit nuk është as në mesin e të nominuarve.
Përveç kësaj, këtu është lista e të nominuarve të tjerë: Amsterdam Schiphol, Barcelona-El Prat, London Heathrow, Stamboll, Lisbonë, Paris Charles de Gaulle, Prishtinë Adem Jashari në Kosovë, Romë Fiumicino dhe Vjenë. (D’ailleurs, voici la liste des autres nominés: Amsterdam Schiphol, Barcelone-El Prat, Londres Heathrow, Istanbul, Lisbonne, Paris Charles de Gaulle, Prishtina Adem Jashari au Kosovo, Rome Fiumicino et Vienne. )

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...