25.5 C
Berne
mardi 23/07/2024

Zyrtarë të OKB-së vizitojne Luginën e Preshevës. Priten nga Ragmi Mutafa, kryetar i KDNJ, flasin per diskriminimin e shqiptarëve

Bujanoc, 20 prill  -Kryetari Kehsullit per te Drajtat e Njeriut. Ragmi Msutafa sot ne Bujanoc ka pritur nje deleagcion nga OKB. respektivisht ekin për çështje politike nga zyra e Organizatës së Kombeve të Bashkuara në Beograd, znj. Angela Zettler dhe z. Dimitrija Redzic, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch 
Zrtaret e OKB-së jane njoftuar dhe sheqtesuar me situatën postelektorale dhe qasjen me të cilën komunitetit shqiptar po i mohohet përfaqësimi përshkak të implemetimit selektiv të ligjit e akteve nënligjore nga Beogradi zyrtar.
« Zbatimi  selektiv i ligjeve, diskriminon shqipatret e Luginës se Preshevës.. », ju ka thne z.Mustafa  zytrztare te OKB-së gjate qendrimit te sotem ne Bujanoc
Pozitën e vështirë dhe abuzimi me të drejtat themelore të të drejtave të njeriut, veçanërisht me procesin e pasivizimit të adresave nga autoritetet policore.
Injorimin e skajshëm në realizimin e marrëveshjeve të nënshtruara nga Qeveria e Serbisë dhe përfaqësuesit institucional e politik të shqiptarëve të Luginës së Preshevës. Dhe domosdoshmërinë e trajtimit të Luginës në kuadër të dialogut Kosovë-Serbi në një marrëveshje gjithëpërfshirëse.

Derniers articles