23.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Zviceranet blejnë kompanite gjigante te ndertimit ne Serbi

Bernë, 26 shtator -Gjigandi i materialeve të ndërtimit Holcim ka njftuar se ka bere blerjen e kompanisë minerare Teko Mining Serbia, e cila është e specializuar në agregate. Shuma e transaksionit nuk ishte e detajuar, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Kompania zvcerane Holcim Group mori nën kontroll Teko Mining Serbia
« Teko plotëson në mënyrë të përsosur biznesin tonë ekzistues të çimentos dhe betonit, duke na lejuar të shtojmë inerte dhe asfalt në ofertën tonë në këtë treg dinamik, » tha Miljan Gutovic, Shef i Rajonit Evropë, Lindjen e Mesme dhe Afrikë në Holcim.
Teko Mining Serbia, e cila operon pesë vende prodhimi në Serbi, gjeneroi një qarkullim neto prej rreth 20 milionë euro (19.7 milionë franga) këtë vit. Kompania, e cila ka 150 punonjës, përshkruhet si « shumë fitimprurëse », duke shitur 2.4 milion ton agregat në vit, sipas një njoftimi për shtyp nga grupi Zug.
Të dyja kompanitë e çimentos në atë kohë kishin fabrikat e tyre edhe në Serbi. Në vitin 2002, Holcim bleu fabrikën e çimentos në Novi Popovac afër Paraqinit, dhe Lafarge bleu fabrikën e çimentos Beocin në të njëjtin vit.
Kjo blerje e re forcon praninë e Holcim-it në këtë shtet ballkanik, duke plotësuar blerjet e saj të fundit në rajon. Në fillim të korrikut, grupi njoftoi marrjen e gjeneralit rumun Beton Romania dhe në maj të polak Izolbet.

Derniers articles