17.4 C
Berne
lundi 15/07/2024

Shoqata kombëtare “Trojet” nderon me mirënjohje veprimtarin nga Medvegja Muharrem Salihun

Prishtinë, 22 dhjetor -Në një takim solemn në Prishtinë, kryesia e Kuvendit të Klubit “Trojet”, nderoi me mirënjohje aktivistin politik dhe sipërmarrësin, Muharrem Salihu, për kontributin e tij të çmuar për Medvegjën dhe medvegjasit.Përveç tjerash, mirënjohje u ndanë edhe për Flora Feratin, Isa Muharremin, Fehmi Behën dhe Halim Hysenin, njofton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Muharrem Salihu nga Medvegja president i AFEDS, njëherit biznesmen i njohur evropian, u nderua për kontributin e tij, dhënë ndër vite për avancimin e medvegjasve, por në veçanti sensibilizimin e opinonit kombëtar e ndërkombëtar, për pasivizimin e adresave të banorëve vendas në Medvegjë.

Muharrem Salihu falenderoi Clinton dhe Amerikën për angzhimin permanent ne Evropë duke qene  » Body Guard  » historik të shqiptareve ne ballkan 

Kur permend emrin Medvgjë, të kutjohet menjehre emri i Jim Xhemës, Idriz Ajetit dhe Muharrem Salihut te cilet i kontrbuan dhe po i kontruojne jo vetem Medvgjees dhe Lugines se Presheves, por edhe mbare ceshtjes kombetare ne ballkan, ka shkruar gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Muharrem Salihu prezentoi Luginen e Presheves ne viziten hisotrike te presidentit Clinton ne Prishtine ne qershoin e vitit 2019 me rastin e 20-vjetorit te clirimit, lirise dhe demokracise ne Kosovë. Salihu falenderoi Clinton dhe Amerikën për angzhimin permanent ne Evropë duke qene  » Body Guard  » historik të shqiptareve ne ballkan!

Do shtuar se para takimit me Clinton, Muharrem Salihu ishe pjesemarres ne shume kon frenca nderkombëatre ne qendrat e vendosjes si ne Gjenevë ashtu  Bruksel dhe Uashington dhe New York kishte takuar presidentë, kryeministra dhe kongresmen te shumtë amerikan. Ai ka takuar dhe eshte mirëpritur nga gjthë presidentet dhe kyremnistrata e Shqiperise dhe Kosovës.

Vlen të theksohet se, pas kësaj mbledhjeje, Salihu me aktivist tjerë politik, përfshi këtu dhe anëtarët e kryesisë së Klubit “Trojet”, i bashkuan idetë që, iniciativat e ndryshme, në çdo mënyrë do të vijojnë të jenë të njëpasnjëshme dhe aktive deri sa, të bëhet një zgjidhje përfundimtare.

Derniers articles