17.4 C
Berne
lundi 15/07/2024

Po vijnë shqiptarët, Serbia ngrit cmimet e « putarin »-ës nga 10 korriku. Por, shumica e shqiptarëve do t’i bienë kah Mali i Zi, më lirë e më mire dhe pushimet drejt në detin shqiptar

Preshevë, 6 korrik – Perderisa kryeministri i Republikës së Kosoves z. Albin Kurti ju dhuroi falas policën e sigurimit diapsores shqiptare, zollumi vjen nga Beogradi, ku Serbia e  Vucicit nga 10 korriku me çmimet e reja te « putarin »-ës duke ditur se pjesa dermuese tranzit nepër austraden dhe rruigët e Serbis nga Krocia e Hungaria deri ne Presheve do te jenë shqiptare, njofton gazeta zvicerane në shqip Le Canton27.ch

Tash Serbia këta turistë shqiptarë nuk do t’i quaj « siptari »!.. Serbia, mbi një miliardë milionë euro merr nga diaspora shqiptare cdop vit, sidomos gjatë sezonit veror

Me konkretssiht, nga 10 korriku, shoferët në Serbi do të paguajnë tarifa më të larta në bazë të çmimores së re në përputhje me vendimin për shumën e tarifës speciale për shfrytëzimin e rrugës publike, pjesës së saj dhe objektit rrugor, të miratuar nga Rrugët e Serbisë. , dhe me “dritën jeshile” nga Qeveria e Serbisë.  Sipas gazetes zvicerane Le Canton27.ch shqiptaret per cdso vit  bejne mbi 10 milionë levizje (andej e kendej) ne rruget e Serbise per te arritur ne Kosovë, Shqiperi, RMV apo ne Presheve. Serbia, mbi një miliardë milionë euro merr nga diaspora shqiptare cdo vit, sidomos gjatë sezonit veror. Pa merak, keta 2-3 muaj Serbia këta turistë shqiptarë nuk do t’i quaj « siptari »!..

Kjo ngritje e cmimeve mu ne prag te pushimeve verore eshte bëre qëllimisht nga Qeveria serbe qe do te getas me se shumti shqiptaret, mqe ata jane pasajgeret me te fekuetnuar. Por, sipas gazetës zvicerane ne shqip Le Canton27.ch, ndoshta edhe nuk dot ‘i godas, meqe shumica e shqiptarëve do t’i bine nga Mali i Zi, më lirë e më mire dhe pushimet drejt në detin shqiptar, si thonë nje udhë e dy punë!

Çmimet janë rritur për rreth 10 për qind, kështu që nga e mërkura tarifa nga Beogradi në Shid do të kushtojë 500 dinarë, nga Obrenovci në Preljina 560 dinarë, nga Beogradi në Suboticë 800 dinarë, nga Beogradi në Nish 1,130 dinarë, nga Beogradi në Dimitrovgrad 1,670 dinarë.

Në vendim saktësohej se me pagesën e taksës nëpërmjet pajisjes për mbledhjen elektronike të tarifave, personi fizik dhe juridik, përdoruesi i një mjeti motorik të kategorisë së katërt të klasit të shkarkimeve “EURO 6”, përfiton një zbritje prej 10 për qind, e cila llogaritet. mbi shumën e reduktuar me zbritjen për mbledhjen elektronike të tarifave prej 6,0 për qind.

Ky zë do të zbatohet për 30 ditë nga data e publikimit të vendimit për shkak të rregullimeve të nevojshme teknike në sistemin e mbledhjes së tarifave.

Derniers articles