17.4 C
Berne
lundi 15/07/2024

MPJ te Kosovës demanton zedhenësin e OKB-së rreth një personi te dyshimt rus që vepron në Prishtinë nën ombrellën e UNMIK-ut

Bernën, 2 janar -Kosova me 31 dhjetor te vitit te kaluar kishte shpallur person non-grata një zyrtar rus të UNMIK-ut në Kosovë për shkak të veprimtarisë së tij të dyshimit dhe të dëmshme, e cila ka cenuar sigurinë kombëtare të Republikës së Kosovës, kishte raportuar gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Pas ketij vendimi duke tishin bere nervoz disa qendra sllave, ku menjehere ka reaguar Beogradi, Moska..madje ne fund edhe OKB.

Redaktori i gazetes Le Canton27.ch me 1 janar kishte marrur ne emailin e tij, reagimin e OKB-së, rrespektivisht të zëdhënësit të  Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së, Stephane Dujarric. Ne kete reagim , nder tjera thuhet se « UNMIK-u s’ka pranuar asnjë komunikim zyrtar nga institucionet e Kosovës për shpalljen “non grata” të zyrtarit rus. » (« Stéphane Dujarric: No official communication has been received by the Mission from the Kosovo authorities with respect to this announcement »)

Por MPJ e Kosovës nga Prishtrna ka demantuar zëdhenësin e OKB-së, sepse UNMIK-u ka qenë i njoftuar me kohe për zyrtarin rus që është shpallur non-grata

“UNMIK-u është njoftuar nga MPJ të premten, më 31 dhjetor 2021, se një nga zyrtarët e tyre ishte shpallur persona non-grata”, ka deklaruar Sharr Jakupi, shef i stafit në MPJ.

Derniers articles