25.5 C
Berne
mardi 23/07/2024

Mediat e Beogradit: Shqiptari me i pasur ne bote, serbeve në Kosovë: Leni më ato barrikadat se i takojne kohes se gurit!

Presheve, 30 – Është pozitive që dialogu është intensifikuar, ishte alternativa e vetme, e vetmja që çon në përparim dhe marrëveshja e re në fakt është një përsëritje e marrëveshjeve të mëparshme për lirinë e lëvizjes, tha kreu i AKR-se ne Kosovë, Behgjet Pacolli, shkruan gazeta serbe «Novosti», transmeton gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Pacoli shpreson se « këtë herë do të respektohet plotësisht dhe thotë se Serbia duhet të pranojë targat e Kosovës në mënyrë të ngjashme ».

« Liria e lëvizjes nuk duhet të kërcënohet asnjëherë. Mendoj se ka ardhur koha që serbët në veri të pranojnë realitetin, duke kuptuar se jetojnë në një vend që u takon dhe ai vend është Republika e Kosovës. Serbët janë popull i barabartë. me shqiptarët dhe të tjerët që përbëjnë popullsinë e Kosovës ku të njëjtat rregulla dhe ligje vlejnë për të gjithë qytetarët”, tha për Kosova Online, ish-ministri i Jashtëm i Kosovës.

Ai thekson se “Kushtetuta e Kosovës u jep serbëve më shumë të drejta se çdo pakicë tjetër në botë”.

« Barikadat i përkasin epokës së gurit. Sot jemi në shekullin e 21-të. Unë jam për një marrëveshje përfundimtare në të cilën të dy vendet njihen dhe në vend që të luftojnë, fokusohen në zgjidhjen e problemeve të brendshme si ekonomia dhe papunësia. do të doja shumë që energjia e të gjithëve në Kosovë të investonte në ndërtimin e një shteti modern ku emocionet nacionaliste do të zëvendësoheshin me fetishizmin ndaj punës dhe ndërtimin e një shoqërie moderne dhe demokratike.Pjesën më të madhe të jetës sime e kam kaluar në Zvicër dhe kam shumë për të këshilluar ju për multietnicitetin që i ka kthyer emocionet dhe forcën e tyre në një forcë për përparimin e vendeve të tyre moderne dhe jo për Italinë, Gjermaninë apo Francën”, përfundoi Pacoli.

Derniers articles