24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Mbretëresha Elizabeth II, kjo grua herë me kapelë e herë me shami – simbol i civilizimit boteror. Ja cfarë thoshte për Kosovën dhe shqiptarët

Vdekja e mbretëreshës Elizabeth II 96-vjeçare më 8 shtator tronditi popullin britanik dhe shkaktoi një valë simpatie në mbarë botën.
Elizabeth II ishte një gërshetim i dinjitetit, rreptësisë dhe përzemërsisë së madhe. Ajo ishte një person që ndërtoi një urë midis 3 shekujve.
Elizabeth II nje antiraciste e perbetuar dhe shembull e tolerancës

Mbretëresha Elizabeth II interesohej për Kosoven dhe shqiptaret, ajo kishte njohuri të mira për marrëdhëniet mes dy vendeve tona. Ajo kishte pritur presidenten e pare femer te Kosoves znj.Jahjaga, po ashtu ate te Shqiperise Mosiun. Presidentja Jahjaga nga takimi me Mbretëresha Elizabeth II tha se « Mbretëria e Bashkuar e ka ndihmuar Kosovën në promovimin dhe kultivimin e tolerancës ndërfetare… »
13 – vjetorii i pamvaresise se Kosoves ishte kontakti i fundit i mbretereshes britanike me sgqiptaret e vika i kishte uruar popullit kete pervjetior permes nje letreje derguar presidentes se Kosoves Vjosa Osmanit! (The acting President Vjosa Osmani received congratulatory telegrams on the 13th anniversary of Kosovo’s independence from Queen Elizabeth II of the United Kingdom..Ajo ishte njekohesisht edhe një simbol i qëndrueshmërisë në kohë shumë të paqëndrueshme.
Me vdekjen e saj, jo vetem Britania e Madhe por e tere bota humbën një personalitet të shquar, që me jetën dhe veprat e tij shënoi një epokë të tërë.

Derniers articles