16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Libri « Bardhësitë e atdheut » një enciklopedi dedikuar UCK-së, që meriton të lexohet dhe shpërndahet për hirë të së vertetës

(Afrim Mustafa, “Bardhësitë e atdheut” një libër për dëshmorët dhe luftën e lavdishme të UÇK-së, botoi Newborn Publishing, SHFD të UÇK-së dhe “Zëri i Sharrit”)

Kosova tashme e ka nje Enciklopedi ne te cilen jane perfshire te gjithe ata te cilet e dhane jeten e tyre per atdhe. « Bardhesite e Atdheut  » eshte vepra e pare dhe e vetme gjithperfshirese me 2225 Deshmoret e Luftrave te UCK se ne Kosove dhe UCPMB se ne Kosoven Lindore dhe ne UCK ne Maqedoni. Libri « Bardhesite e Atdheut » nga autori Afrim Mustafa ehste nje encikolepdei gjithkombetare me 30 mijë fakte, argumente dhe dëshmi, sjkruan gazeta zvicerane Le Canton27.ch

« Bardhesite e Atdheut  » e Afrim Muastafe nje ecikopledi me 30 mijë fakte per luften e paster te UCK-së

Libri « Bardhesite e Atdheut  » ka edhe shkrime te tjera te Lufterave tjera..dhe Personaliteteve me te ndryshem boteror.. po ashtu edhe Masakra te kryera ne Kosove nga barbaret serb gjate viteve 1988 – 1999 si dhe ne Maqedoni gjate vitit 2001.

Libri ka dalur ne shitje .. dhe eshte shkruar ne Gjuhen Shqipe. Pritet te botohet edhe ne Gjuhen Angleze dhe Turke dhe gjuhe te tjera boterore. Libri posedon 1737 faqe . Autori ka nevoje per perkrahjen tuaj morale dhe financiare per te mundesuar botimin e me shume librave ne gjuhen Shqipe dhe po ashtu ne perkthimin e Librit ne Gjuhen Angleze dhe Turke.

Kjo vepër është kryevepër për UÇK-në, ku secili institucion i Republikës së Kosovës, apo i trojeve shqiptare, do ta ketë për nder që ta kenë në bibliotekat e tyre. Ato institucione, apo biblioteka, që do ta kenë këtë libër në raftet e tyre, do ta kenë ‘të gjallë’ luftën për liri dhe Pavarësisë së Kosovës, luftën për përmbushjen e të drejtave të shqiptarëve në Kosovën Lindore dhe luftën për njohjen e kombit shqiptar si komb shtetformues të barabartë në Maqedoni.

Në historinë më të re të Kosovës ka shumë ngjarje dhe shumë heronj, që ndikuan jo vetëm sde shrkuajten , por edhe ndkiuan ne ndryshimin e historisë së Vendit – Kosovës, por reflektuan duke snensiblzuar qecshzjen tone kmbetare ne aren ndekrombëtare, deri tek ndryshimi e hartës botërore, q esot kemi nej shte te ri ne Evrope me ermin Repblika e Kosovësd, fale lufte se pastert te UCK-së dhe aletave tane bopterore Ameirkes dhe NATO-s.

Ngjarjet që i përshkruan vitet e luftës, u bënë tema qendrore në shumë mediume botërore, duke zënë vend të rëndësishëm edhe në rendet e ditës së institucioneve vendimmarrëse botërore. Ndërsa heronjtë e kësaj lufte, me veprimtarinë e tyre atdhetare kanë bërë jehonë të madhe duke u bërë të pavdekshëm.

Autori Afrim Mustafa, duke ndjekur standardin shkencor, e harton këtë enciklopedi të dëshmorëve të UÇK-ve, pra duke marrë në konsideratë të tre luftërat që u zhvilluan nga shqiptarët me idenë e përbashkët për bashkim kombëtar dhe të udhëhequr nga i njëjti parim.

Ashtu siç janë të njëjta qëllimet e tri luftërave te impnuara, te prira nga bijte dhe bijave tona (UCK, UCM dhe UCPMB) përballe agresorit dhe okupatorit slalve, ashtu janë të përbashkët edhe dëshmorët e këtyre tri luftërave, që e përbëjnë përmendoren monumentale të kombit shqiptar të shekullit XX dhe fillimit të shekullit XXI.

Sukseset botimet dhe promovimet e Enciklopedisè gjithëkombëtare ,me prezantime edhe ndërkombētare « Bardhësitē e Atdheut », të autorit, ish -reporter dhe veteran i UÇK-së, po vazhdojnē .

Kjo Enciklopedi, e cila përfshin mbi 30 mijë fakte, dëshmi, argumente dhe dokumente gjithkombētare treshekullore të Atdheut tonë, tashmë ka marrë vlerēsime të larta të personaliteteve me ndikim dhe me emër në jetën publike në Kosovē dhe në hapēsirat gjithshqiptare, si Akadamemikët: Esat Stavileci, Pajazit Nushi, Mehmet Halimi, por edhe gjeneralët e luftērave tè UÇK-sè : Bislim Zyrapi, Jakup Krasniqi, Shukri Buja, Sabri Kiçmari, Rrustem Berisha, Spiro Butka, Kudusi Lama, shkrimtari, Izet Avdyli..dhe shumë e shumë të tjerë. Në një promovim solemn, të mbajtur në Prishtinē dhe në Shkup është folur për rëndësinē e jashtēzakonshme që ka kjo vepër madhore e autorit, publicistit tè mirēnjohur të trojeve Shqiptare, Afrim Mustafa.

Kryetari i SHFDUÇK, Xhavit Jashari, tha se Enciklopedia Gjithkomtare « Bardhèsitē e Atdheut » , ka peshë të rëndesishme historike dhe historiografike për Kosovën dhe krejt shqiptarinë. Sukseset e Enciklopedis Gjithkomtare,  » Bardhesitē e Atdheut », vazhdojnē…

Pēr porosinē pēr Enciklopedinē gjithkombētare, « Bardhēsitē e Atdheut », mund tē thirrni nē +383 48 235 679

Derniers articles