22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Historike: Kosova bëhet me një kryeminister shqiptar – Albin Kurti

​Kurti: S’ka normalizim të marrëdhënieve me Serbinë nëse nuk njihet realitetit i Kosovës së pavarur! Mos harroni, se qytetarët janë ata që na zgjedhin dhe ata na heqin, këtë kurrë mos e harroni

Shuume presonalitete kombetare dhe nderekombetare qysh ne oret e para kane përshndetur zgjdhjenbe  Abin Kurtin per kryeminister. Madje sipas disave kjo eshte dicka historike, qe Kosova bëhet me një kryeminister shqiptar, shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Kryeministri i ri i cili u zgjedh me 67 vota, Albin Krti mbajti fjalën përfundimtare pasi u zgjedh Kryeministër i Kosovës. Ai tha se është këtu për të  falënderuar secilin qytetarë që kanë votuar lëvizjen Vetëvendosje dhe subjektet tjera politike.

Pas fjalës së shefave të grupeve parlamentare e disa deputetëve të opozitës është votuar Qeveria e re. Me 67 vota për, 30 kundër pa asnjë abstenim është zgjedhur Qeveria Kurti.

Të pranishëm ishin 107 deputetë të Kuvendit të Kosovës

“Deri dje kam qenë kandidat i një subjekti, ndërsa  sot jam Kryeministër i të gjithë qytetareve. Këto zgjedhje kanë qenë historike dhe përgjegjësia është historike. Jam i përkulur përpara jush, secilit qytetarë që besuan në secilin prej nesh që të sjellin barazi, ku secili fiton atë që i takon. Pritjet janë të mëdha dhe përgjegjësia është shume e madhe, secili nga ne duhet ta ndjejmë këtë peshë të përgjegjësisë dhe i nënshtrohet rregullave të njëjta”, theksoi Kurti.

Ai tha se kjo është përgjegjësi e madhe dhe nga ata kjo kërkohet përgatitje shumë e madhe

“Për deputetët e pozitës, mos e merrni si të mirëqenë dhe mos jeni arrogant ndaj opozitës, sa vlen kjo për deputetin vlen edhe për mu dhe kabinetin dhe qeveritarët, qytetarë janë ata që na zgjedhin dhe ata na heqin, këtë kurrë mos e harroni”, theksoi ndër të tjera Kurti.

 

 

Derniers articles