16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Sheveningeni një « varr masiv » per Serbine. Aty vdicen pos Miloshevicit edhe 8 kriminele tjere. Haga « shperblen » serbet me 150 shekuj burg për krime dhe gjenocid ndaj shqiptareve dhe të tjerëve

Hage/ICTY, 18 maj -Tribunali i Hagës ndau gjithsej mbi 1400 vjet ose 150 shekuj burg  për të gjithë serbet e dënuar gjat 2 dekadave të fundit për gjith ato vrasje, masakra ndaj fëmijëve, grave dhe civilëve që i bënë në Kosovë dhe Bosnjë. Sheveningeni një « varr masiv » per Serbine. Aty vdicen pos Miloshevicit edhe teë kriminele tjere. Kryekasapi serb Miloshevic u mbyt ne burg fatmireissht per Serbine, qe mos me lene gjurme ne historine Serbise se nje president serb u  denua ne Hage per krime dhe gjenocid mbi popullaten civile. Kurse 6 krimineli serb jane denuar per jete, kurse Karaxhic dhe dy serbe tjere denohet me me nga 40 vite burg, njofton nga Haga gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Pas verdiktit te fundit ne Hage duke shpallur fajotor per krime dhe masakra, ICTY ka denuar Ratko Mladicin me burg te perjetshem.

Gazeta zvicerane Le Canton27.ch drejpersedrejti nga Haga e cika ka percjellur pocesin kunder Miloshevicit dhe shume krimineleve tjere serbe deri tek i fundit ka shkruar se mbi 1400 vjet burg Haga ka “shpreblyer” serbet ne ballkan per krime dhe gjenocid ndaj shqiptareve dhe jo serbeve ne ballkan.

Për më shumë se 24 vjet të punës së Tribunalit, i themeluar më 25 maj 1993 Rezoluta 827 e Këshillit të Sigurimit të OKB-së për të ndjekur penalisht autorët e krimeve të luftës në ish-Jugosllavi, ka provuar 161 akuzuar, nga të cilat më shumë se gjysma ishin serbë, kryesisht të lartë politik dhe ushtarake në Serbi dhe Republika Srpska.

Duke pasur parasysh faktin që Gjykata Ndërkombëtare e Hagës për të ndjekur penalisht pesë persona, kur ju shikoni se si gjykimi i tyre dukej përfundim lind thought- shih infografikun.

Kryekaspai serb Miloshevic u mbyt ne burg. Kurse 6 krimineli serb jane denuar per jete, kurse Karaxhic dhe dy serbe tjere denohet me me nga 40 vite burg…

Dhoma III Gjyqësore e Tribunalit Penal Ndërkombëtar për ish-Jugosllavinë (ICTY) kishte deklaruar Radovan Karachi, ish-president i Republikës Srpska dhe komandant suprem i forcave të saj të armatosura fajtorë për genocid, krime kundër njerëzimit dhe shkelje të ligjeve apo zakoneve të luftës për krimet e kryera nga forcat serbe gjatë konfliktit të armatosur në Bosnjë dhe Hercegovinë ( “BH”), nga viti 1992 deri më 1995. Ai u dënua me 40 vjet burgim.

Radovan Karaxhiq u dënua për genocid, krime të kryera në zonën e Srebrenicës në vitin 1995, persekutim, shfarosje, vrasje, vrasje, deportim, akte çnjerëzore (transferim i dhunshëm), e terrorit , sulme të paligjshme kundër civilëve dhe marrjen e pengjeve. Ai u lirua për gjenocid për krime të kryera në komunat e tjera të BiH në vitin 1992.

Tetë kriminel serb vdesin në burg. Haga po bëhet “varr masiv” i serbëve

Një i dënuar tjeter i Hagës, serbi Ljubisha Beara vdiq në burg. Ish-shefi i sigurimit të Shtabit Kryesor të Ushtrisë së Republikës së serbe, i dënuari i Hagës Ljubisa Beara (78) i cili vdiq në një burg të Berlinit. Ky është serbi tetë me radhë. Haga po bëhet “varr masiv” i serbëve sot të cilët dje kishin bërë varre masive për shqiptarët.

Pas kasapit të Ballkanit Slobodan Milosevic (11 mars 206) ne Hagë vdiqen edhe 7 kriminelë tjerë serbë si: Milan Babic, Milan Kovacevic, Goran Haxhic, Zdravko Tolimir, Dusan Dunjic, Slavko Dokmanovic dhe sot ky i fundit Ljubisha Beara. Nje nga këto viktima është edhe Arkan, i cili ishte një i akuzuar i Hagës të cilin e vranë ne Beograd me 15 janar të vitit 2000. Haga (Sheveningen) duket se po bëhet një “varr masiv” i serbëve sot te cilët tdje kishin bërë varre masive për shqiptaret dhe joserbet, që e dëshmon thënien “mos ja bën varrin dikujt se ja bën vetes..”, shkruan ne fund gazeta zvicerane Le Canton27.ch

Derniers articles