28.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Europol mbeshtet BE per nje hetim mbi sulmin e terroristeve serbe ne Kosove

Berne, 29 shtator -Deshtimi i invasioni te Serbise ne Kosove permes nje grupi terroristesh te dielen e kaluar ka shqetesuar mbare komunitetin nderkombetar, perfshire ketu edhe irganizaten policire evropiabe (Europol) dhecate boterore (Interpol).

Keshtu Europol prrmes gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch ka mbeshtetur Bashkkmin Evropian ne misionin e saj kunder terrorizmit nderkombetar.

“Europol mbeshtet misionin e BE-se në parandalimin dhe luftimin e terrorizmit dhe gjitha formave të krimit të organizuar serioz. Si të tillë, ne mbështesim hetimet e iniciuara nga shtetet anëtare të BE-së..” kane deklaruar sot zyrtaret e Europol per gazeten zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Sipas Europol “Marrëdhëniet tona me Kosovën udhëhiqen nga një Marrëveshje Pune e nënshkruar nga Europoli dhe autoritetet ligjzbatuese të Kosovës në tetor 2020..”

“Kjo marrëveshje e jona me Kosoven ka te beje vendosjen e marrëdhënieve bashkëpunuese ndërmjet autoriteteve të zbatimit të ligjit të Kosovës dhe Agjencisë së Bashkimit Evropian për Bashkëpunim në Zbatimin e Ligjit Ky përcaktim është pa paragjykim ndaj qëndrimeve për statusin konform vendimit te GJND-së për shpalljen e pavarësisë së Kosovës.” Ka thene zyrtaret e Europol per gazeten zvicerane Le Canton27.ch

Derniers articles