28.2 C
Berne
jeudi 18/07/2024

Djali hoxhes nga Presheva ne Zvicer diplomon në Universitetin e Bernës. Merr titullin master në shkenca juridike

Bernë, 20 maj -Shqiptaret ne Zvicer nuk  jane me ata sharaxhinje e Esad Mekulit në Beograd, por avokat, master, mjekë, prokuror, policë, deputet.. jo vetem se po i kontribuojne proceseve dhe shoqerise, shetit helvetik por po u japin imazh te mire shqiptareve, si shembull i mire i integrimeve!

Pë cdo jave thuajse ne Zvicer diplomon nje shqiptare nga ne lemi shkoncopre nga univeritete e kanoeneve. Njeri nga ta eshte edhe Muvehidin Memeti me origjine nga Presheva, njrherit djali i imamit te njohur ne xhamine e Bernes Muastafe Memeti, kryetar i Forumit Koordinativ i Komuniteti Musliman-Shqiptar, njofton gazeta zviceane Le Canton27.ch
Gezimin e diploimin te djalit te tij nuk ka mundur ta fesh ikmmai Mustafe Memeti , sipas te cilit « Dita e sotme duket se ishte një ditë me shumë dritë dhe fat për familjen e një teologu që veproi në kryeqytetin e Zvicrës me vite të tëra. Të pergëzoi biri im për arritjen e madhe dhe të rëndësishme në jetë për përfundimin e masterit në shkencat juridike pranë Univerzitetit të Bernës. Të dëshiroi edhe më shumë arritje duke mos u ndalur dhe frenuar.. »këtu.
Me pastaj imami shqiptare ne Berne ne urimin e tij ka shtuar se  » Urime diploma e masterit për djalin tim Muvehidin në shkencat juridike, shpresoi të kesh sa më shumë suksese në jetë dhe fat në prefesionin si jurist!. Të uroj fat të mirë dhe punën e dëshiruar, e cila do t’sjellë jo vetëm karier por edhe knaqësi, lumturi, dashni dhe një të ardhme të ndritur në shërbim të drejtësisë. Duke të shikuar se si je duke ecur çdo ditë sot po më gezojnë sukseset e tua biri im. Të uroj të arrish gjithçka që pritet brenda kornizës së një profesioni si jurist. »
Ti nuk e di mirë por dua të them jo për justifikim, nuk është e lehtë të bëhesh prind. Sepse nuk ka shkollë që të jep Diplomën që të ishe një prind i mirë. Në çdo vështërsi ne, prindërit e tu zgjatëm dorë drejt teje. Dhe kjo është një Diplomë që ndoshta nuk ka as fotografi, por ka një film të pashlyeshëm nga kujtesa e familjes… » thueh ne ruimin etij dretjuar djalkit Muvaidit.
« Të uroj të bëhesh jurist i mirë. Asnje guralec në rrugën e drejtësisë mos e lini t’ja zenë rrugën e drejtësisë, sepse këto guraleca nesër bëhen shkëmbijë dhe ju zënë pamjen e të drejtës. Beso në ardhmen tuaj, sepse kështu do kuptojsh një ditë se Diploma jote nuk do të jetë vetëm thjesht Diplomë e juridikut, por Diplomë e shkenctareve të ardhshëm… » ka uruar hoxha nga Prsheva djalin e tij me rastin e diplomimit!

Derniers articles