22.3 C
Berne
mardi 23/07/2024

Lideri serb Dragan Djilas: Vuçiç është një njeri i sëmurë mendor!

Beograd. 22 maj -Kreu i Partisë serbe Liria dhe Drejtësia Dragan Djilas sot ka dridhur Serbine me deklaratat per Vucicin dhe te ardhmen e Serbisë. Ne nje interviste per gazeten e njohur te Beogradit « Nova » ai ka thëne se « Vuçiç është një njeri i sëmurë mendor.. » (Dragan Đilas: Vučić je mentalno oboleo čovek), transmeton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« A e di dikush sa parti ka në parlament, kështu që ata nuk e dinë, madje 32 dy dhe 21 deputetë të pavarur. A mendoni se regjistrimi po zvogëlohet në mënyrë që të rritet demokracia dhe madje edhe më shumë parti janë atje? Të gjithë e dinë për çfarë bëhet fjalë. « , tha Djilas, në një konferencë për shtyp.

Djilas: Ne nuk dalim në votime ne Serbi. Vuçiç nuk e di se ku po godet, gjithçka po shjkaterrorn. Sot, Dragan Djilas uroi qytetarët e Malit të Zi për Ditën e Pavarësisë.

Ai prezantoi planin « Serbia 2020 », që do të thotë se në gjashtë muaj, pasi Vuçiç është zëvendësuar, jeta në Serbi do të jetë më e mirë dhe dinjiteti do të rikthehet te qytetarët, si dhe se është e mundur që kjo të ndodhë këtë vit pasi mirë

Ai tha se nuk dëshironte ta përmendte Vuçiç sot, sepse « nuk ka rëndësi se çfarë thotë Vuçiq për tridhjetë vjet », por tema është se si ta bëjmë Serbinë të jetojë më mirë për gjashtë muaj.

Duke deklaruar se ai beson në atë program, Djilas gjithashtu deklaroi se qytetarët mund t’i besojnë atij sepse ai nuk është i përfshirë vetëm në politikë, por ai ka arritur rezultate me kompaninë e tij si kryebashkiak.

Ai tha se qëllimet, siç shihet nga Plani Serbi 2020, padyshim që nuk u dëgjuan sa duhet në disa pjesë gjatë qeverisjes së Partisë Demokratike, por që kjo nuk mund të bëhej për punë në nivelin e qytetit kur ai udhëhoqi Beogradin.

Duke paraqitur planin, ai vuri në dukje se rreth dy miliardë euro tani po harxhohen nga buxheti serb.

Ai deklaroi se menjëherë pas ndryshimit të kësaj qeverie, për shembull, një mjek fillestar do të ketë një pagë prej një mijë euro në vend të 650 eurove aktuale, ndërsa mësuesit do të kenë një pagë fillestare prej 700 euro, dhe se do të merren masa të tjera – studentë dhe vakte falas. për studentët, një ndihmë mujore për ata mbi 70 vjeç dhe pa të ardhura, një buxhet më i lartë për kulturën.

Sipas tij, lëvizje të tilla do të çojnë në një zinxhir ndryshimesh, sepse më shumë do të blihen, punësohen, por gjithashtu qytetarëve do t’u kthehet dinjiteti i të mos qenit, pasi ata tani janë në pushtet, thjesht « numra ».

Duke folur për ekonominë, ai deklaroi se vëmendje e veçantë do t’i kushtohet bujqësisë, « që është naftë për Serbinë », si dhe energjisë, në mënyrë që EPS të shndërrohet « nga një humbës në investitorin më të madh në Serbi ».

Ai gjithashtu deklaroi se uji, toka dhe burimet minerale që u shitën do t’i kthehen Serbisë

Plani, ndër të tjera, siç shpjegoi ai, është ulja e taksës së pagave në 54 përqind, e cila ul të ardhurat me 600 milion euro në vit, por ul ndjeshëm çmimin e produkteve serbe dhe i bën ato më konkurrues.

Siç deklaroi ai, një shtesë prej 400 milion euro në buxhet do të sigurohet duke rritur akcizën e cigareve me 50 përqind dhe duke taksuar kazinotë dhe duke rritur taksimin e bastoreve.

Ai tha se duke parandaluar “humbjen” e parave nga buxheti dhe duke marrë masa ekonomike, do të mbesin edhe 700 milion euro, për të cilat qytetarët do të vendosin shtesë se si do të përdoren.

Derniers articles