3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

Vlerat e humanizmit ne vepra: Redaktorja e ‘New York Times’ jep dorëheqje, kundërshtonte vrasjet e femijeve nga regjini i Izraelit

Gazetarja e njohur amerikane Anne Boyer, tedaktorja e prestigjiozes “New York Times” ka dhënë dorëheqje në mënyrë dramatike të enjten në shenjë proteste ndaj asaj që ajo e ka quajtur “luftën e mbështetur nga ShBA-ja kundër popullit të Gazës”, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27ch

“Kam dhënë dorëheqjen si redaktore e poezisë e ‘The New York Times Magazine’. Lufta e shtetit izraelit e mbështetur nga SHBA kundër popullit të Gazës nuk është një luftë për askënd.

Nuk ka asnjë siguri në të apo prej saj, as për Izraelin, as për Shtetet e Bashkuara apo Evropën, dhe veçanërisht jo për popullin e shumtë hebre. shpifur nga ata që pretendojnë rrejshëm se luftojnë në emër të tyre, fitimi i vetëm i tij është fitimi vdekjeprurës i interesave të naftës dhe prodhuesve të armëve”, ka njoftuar Anne Boyer në një postim në “Substack”

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...