3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

Cudira në Kosovë. Në Deçan formohet një lëvizje për braktisjen e fesë krishtere dhe islame

Siç u raportua pak më parë, në komunën e Deçanit ka ngjarë një ndodhi e çuditshme. “Ne e kemi fillu këtë iniciativë që të shkëputemi nga islami” – thotë një tjetër. Ndërsa një tjetër thotë se është jo vetëm kundër islamit, por edhe kundër krishterimit. Kësaj i thone kur ske cfare me bërë, luaje derën,  citon gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Dhjetëra burrat janë mbledhur dhe kanë formuar një këshill inicues, i cili do të formojë një lëvizje për braktisjen vullnetare të fesë islame.

“Përfunduam me fenë islame, nuk jemi më në këtë drejtim” – thotë njëri nga të pranishmit, teksa të pranishmit duartrokasin pas kësaj kumtese. Ndërsa një tjetër e sqaron edhe më qartë krejt objektivin e nismës.

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...