16.6 C
Berne
lundi 15/07/2024

Pierre Maudet flet për politikën, atë të sigurisë kibernetike

Gjeneve, 18 maj -Me ftesë të një shkolle private, ish-Këshilltari i Shtetit i dha Lignonit një leksion mbi pasigurinë dixhitale, njifton gazeta Le Canton27.ch

Pierre Maudet mbajti një konferencë mbi sigurinë kibernetike të mërkurën, në sallën e fshatit Lignon, i ftuar nga Shkolla e Menaxhimit dhe Komunikimit të Gjenevës.

“Pandemia tjetër do të jetë dixhitale.” Kështu titullohej ligjërata publike e mbajtur të mërkurën nga Pierre Maudet. Rreth dyzet persona e ndoqën dhe e vlerësuan dukshëm performancën e tij, organizuar nga Shkolla e Menaxhimit dhe Komunikimit në sallën Lignon. Ishte si drejtor i tranzicionit dixhital të kompanisë WISEkey – aktive pikërisht në sigurinë kibernetike – që ai ishte ftuar.

“Ka jetë pas politikës dhe Pierre Maudet është prova e gjallë e kësaj, ai që iu bashkua kësaj kompanie pak më shumë se një vit më parë”, lançoi Jacques Jeannerat për publikun si një prezantim për folësin e ditës. Do të duhet të presim edhe pak para se të dimë nëse do të ketë apo jo politikë pas jetës politike të Pierre Maudet. Ky nuk ishte as vendi dhe as koha për të diskutuar zgjedhjet kantonale.

Derniers articles