24.5 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Ministri i Drejtësisë dhe policise Beat Jans takohet me ministren federale austriake Susanne Raab në Bernë

Bern, shkurr -Këshilltari federal Beat Jans dhe ministrja federale austriake Susanne Raab diskutuan mbi migrimin dhe integrimin gjatë një takimi pune në Bernë më 6 shkurt 2024. Të dy ministrat përsëritën dëshirën për të vazhduar bashkëpunimin tradicionalisht të mirë dhe të ngushtë që Zvicra dhe Austria ruajnë, njofton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Në veçanti, sa i përket migracionit, të dy vendet përballen me të njëjtat sfida. Si Zvicra ashtu edhe Austria kanë një numër të madh kërkesash për azil. Takimi me Ministren Federale të Austrisë, Susanne Raab, i dha mundësinë kreut të Departamentit Federal të Drejtësisë dhe Policisë (FDJP) për të diskutuar çështjet e migracionit, dhe në veçanti masat e marra për integrimin e refugjatëve në tregun e punës.

Në këtë kuadër u diskutua edhe për mungesën e fuqisë punëtore. Integrimi i refugjatëve nga Ukraina Beat Jans dhe Susanne Raab folën gjithashtu për situatën e njerëzve që kanë ikur nga Ukraina dhe aktualisht janë duke qëndruar në Zvicër ose Austri, duke u ndalur veçanërisht në vështirësinë e pajtimit të integrimit në tregun e punës dhe zhvillimit, kualifikimet profesionale, nga njëra anë, dhe perspektiva e kthimit në Ukrainë, kur të vijë koha, për të ndihmuar në rindërtimin e vendit. Dy ministrat ndanë përvojat e tyre dhe përfituan nga njohuritë e njëri-tjetrit.

Derniers articles