3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

Sqarim nga ish këshilltar i Presidentit Rugova rreth nje grupi manipulatorësh me emrin « lëvizje per ta braktisur islamin dhe krishterimin »

Prishtinë, 24 tetor -Nje grush qafirash, kryesisht pleqë, tashme të njohur ne Kosovë, permes  nje te ashtuqjature « levizje per te braktisur islamin dhe krishterimin » duket se e kane humbur busollen ne orborr, pas nje ser reagimesh kunder ketyre manipulatorëve dhe percarësve te popllit shqiptare.
Ne fillim keta qafira e qunain si « Levizje per ta braktisur Islamin », dikur si « Levizje per ta braktisur islamin dhe krishterimin » tash se voni ja kane nisur si largim nga ilsami politik » e neser kush e din si lëvizje nga « largimi islam diploamtik » :-)).
Sipas atyre duke manipulaur me flamuj e plisa te bardhe.. nuk e duan Kosovën si nje « vend musliman ».  Dhe per cudi para dy vitesh kur presidenti amerikan Kosovën e quajti si nje « vend musliman » dhe asnje nuk pati k…. :-)) me i reagu Trampit dhe tash kane kohe te spekulojne dhe te manuipulojne me popullin ne stilin e Serbisë, përqaj e sundo. Por disa mjesemarres me shume te rastit, ne kete takim mbajtur ne nje parking apo podrum, te cilet ishin ndihen te manipluar dhe mashtruar nga ky grup, jane terhequr,  shkruan gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch
Pa snje ser reagimehs ne redaksie tone ak arrituedhe nje reagim-sqarim nga nga ish këshilltar i Presidentit Rugova z.Saloi Cacaj te cilin do ebotojme si me poshte.
Sqarim!
Ka tri ditë që qarkullojnë në portale lajmet për formimin e  » Levizja vullnetare e braktisjës së fesë islame ».
Unë nuk i takojë këti grupi.
Takimi është thirrë për mbrojtjën e vlerave Kombëtare. Sqarimi im është për shkak të cilësimit të emrit dhe funkcionit tim si këshilltar i Presidentit Rugova. Mbetëm konsekuent në respektimin e Kushtetutës së Republikës së Kosovës e cila garanton liritë fetare për të gjithë.
Sali Cacaj, ish këshilltar i Presidentit Rugova

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...