3.5 C
Berne
samedi 9/12/2023

Shqiperia turistike me bukurite e saj nuk eshte merite ae Rames e as e Ballukut qe po rahin gjoks, por e Zotit!

Nuk ka ekzistuar ndonjëherë ndonjë debat mbi atë se cili është vendi më i bukur në Ballkan, por tashmë, për qeverinë shqiptare, në një eufori të dukshme nga treguesit e sezoneve turistike të viteve të fundit, gjithnjë në rritje, ky vend është Shqipëria. Kjo u shpall “pa konkurs apo garë” nga ministrja Balluku, e cila nuk e pranon tezën se turizmi është rrethanë apo kontekst zhvillimor tej Shqipërisë, ku Shqipëria thjesht po përfiton nga kjo.

Në Tiranë shpallet “vendi më i bukur” në Ballkan

Greqia? Kroacia? Sllovenia? Kryeveprat natyrore të Zotit kanë tjetër emër…

Tjetër pohim nga Balluku, që i duhet vlerësuar, është atribuimi i bukurive shqiptare te Zoti e jo natyra, që siç ndodh rëndom, në injorancë të thellë në të moskuptuarit e sensit metafizik të botës, i atribuohen natyrës atribute që janë ekskluzivisht të Zotit.

Deklarimet e znj. Balluku, ofruar përmbledhtazi në faqen e saj, u bënë një ditë më parë në konference qeveritare ku u ofruan e analizuan shifrat sezonit turistik të këtij viti. /tesheshi.com/

Derniers articles

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset

Kim Mehmeti: UÇK-ja vlera më e madhe shqiptare, s’mund të njolloset 08 dhjetor 2023| 00:27 Publicisti dhe shkrimtari Kim Mehmeti ka deklaruar se Ushtria Çlirimtare e...

Amerika i kthen shpindën. Ukraina i kthet Zvicres.. Ignazio Cassis dëshiron të rindërtojë Ukrainën

Brrne, 8 dhjetor -Këshilli Federal dëshiron të kontribuojë në rindërtimin e Ukrainës në shumën prej gjashtë miliardë frangash. Por ndryshe nga sa ishte planifikuar,...

OKB, UNESCO e njeh traditën e iftarit të Ramazanit si trashëgimi kulturore

Gjeneve, 8 dhjetor -Agjencia kulturore e OKB-së e njohu të mërkurën iftarin, vaktin që prish agjërimin gjatë muajit të shenjtë mysliman të Ramazanit, në...

Një gazetar shqiptar zgjidhet anëtar i komitetit të Shoqatës së Gazetarëve Ndërkombëtar (APES) në Gjenevë

Photo: Pierrem Virot (APES) Gjenevë, 8 dhjetor -Shoqata e Gazetarëve të huaj në Zvicër dhe Liechtenstein-APES (The Foreign Press Association in Switzerland and Liechtenstein) me...

Zvicër, Këshilli Federal vendos të përgatisë një mandat negociues me Bashkimin Evropian

Bernë, 7 dhjetor -Këshilli Federal udhëzon FDFA të zhvillojë një mandat negociues me Bashkimin Evropian Në mbledhjen e tij të 8 nëntorit 2023, Këshilli...