8.9 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Shefi OKB-se mbeshtet marreveshjen e Ohrit mes dy shteteve fqinje Kosoves dhe Serbise

Berne, 20 mars -Sekretari i Përgjithshëm mirëpret njoftimin e fundit nga Bashkimi Evropian për një marrëveshje nga palët për zbatimin e Marrëveshjes për rrugën drejt normalizimit të marrëdhënieve ndërmjet Kosoves dhe Serbise, thuhet ne njiftimin e zyrtareve ge OKB-se derguar gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Është e rëndësishme që tani të dyja palët të punojnë me shpejtësi dhe mirëbesim për të realizuar të gjitha detyrimet e përcaktuara në Marrëveshje, për të mirën e të gjithëve… » thuhet ne vazhdim te deklarates nga selia e Kombeve te Bashkuara

Sipas kolegeve te OKB-sr « Kombet e Bashkuara mbeten të përkushtuara për të mbështetur zbatimin e marrëveshjeve që dalin nga dialogu Beograd-Prishtinë i lehtësuar nga BE-ja. » (The United Nations remains committed to supporting the implementation of the agreements emanating from the EU-facilitated Belgrade-Pristina dialogue. )

Derniers articles