18 C
Berne
dimanche 26/05/2024

Oskar Freysinger, në gërsherë, ju ehste nënshtruar një operacioni të madh për ish të zgjedhurin e UDC-së (SVP)

Bernë, 23 prill -Ish foshnja Valais e tmerrshme e UDC iu nënshtrua një operacioni të madh në zemër më 17 prill, në spitalin e Sionit. Ai po rikuperohet ngadalë, por me siguri, nga një operacion katër orë e gjysmë, shkruajne emdiat zvcerane, citon gazeta Le Canton27.ch

Gjashtëmbëdhjetë vjet që kur lidhja e tij e dashurisë shkatërroi jetën e Oskar Freysinger. “Këtë herë, çështja duhet të zgjidhet për të paktën njëzet vjet, më siguron kardiologu”, gëzon ish-këshilltari kombëtar dhe shtetëror 63-vjeçar nga Valais, i shtrirë në shtratin e tij të kujdesit të rregullt në spitalin Valais, gjashtë ditë më pas duke iu nënshtruar një operacioni pesëfish të bypass-it koronar.

“Stentet e mia të para u vendosën në vitin 2008, në moshën 48-vjeçare. Pastaj, « hap pas hapi », përfundova duke i pasur trembëdhjetë. Ashtu si numri i yjeve në flamurin e Valais dhe numri i Kupave të Zvicrës të fituara nga FC Sion,” qesh ish-zyrtari i zgjedhur i UDC. Natyrisht ende e pamjaftueshme, që nga 5 prilli i kaluar, gjatë një ecjeje me lëkurën e fokës, problemet e frymëmarrjes dhe dhimbjet e gjoksit u rishfaqën përsëri.

“E thirra kardiologun tim përpara se të hiqja skitë. Unë bëra elektrokardiogramë më 11 prill dhe më 17 u operova. Lajmi i mirë është se meqë nuk kam pasur kurrë një atak në zemër, muskuli i zemrës është i paprekur. Sipas fakultetit, unë duhet të rifitoj të gjitha aftësitë e një djali të moshës sime në planin afatgjatë,” vazhdon Oskar Freysinger.

Ende shumë i lodhur dhe nën kujdesin gjysëm intensiv, ish-politikani nuk merr vizita përveç atyre të familjes dhe ngushëllon veten me një ekip mjekësor “fantastik” dhe staf “kujdes”. “Nuk kam më dhimbje, por rikuperimi do të marrë kohë.” Vetëm për të shijuar publikimin e dy romaneve të reja, më 17 maj, njëri prej të cilëve, « Veshi i verbër », tregon historinë e një Saviésan dyzet vjeçar, Pierre-Yves Luyet, i lindur me sindromën Usher, i cili e bëri atë të shurdhër. dhe memec dhe së shpejti do ta bëjë atë të verbër, por që udhëtoi botën i vetëm, pavarësisht nga autizmi dhe handikapet e tij të rënda.

Derniers articles