17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Ngritja e cmimeve në Bregdetin e Shqipërise ka zbehur interesimin e turistëve nga Kosova dhe viset shqiptare

Shkruan: Arlinda HAJDARAJ

Për dallim nga vitet e kaluara, këtë vit cmimet e dhomave për një natë janë rritur dukshëm në Bregdetin Shqiptar dhe se numri i pushuesve në krahasim me vitet e tjera, është më i vogël.

Vlora mbetet ndër vendet shtrenjta, ku një natëshkon deri në 250 euro dhe si shkak i saj po boshatisetky Bregdet.

Ndërsa, ndër vendet më të preferuara për momentinvijon të jetë Bregdeti i Durrësit, edhe pse edhe në këtëBregdet numri i vizitorëve ka rënë për dallim nga vitete tjera. Përpos Durrësit, vendet frekuentuaravijojnë jenë Shëngjini dhe Velipoja, pasi cmimetjanë lira për dallim nga Bregdetet e tjera.

Para disa ditësh, Rrahman Kasa, Kryetar i UnionitTuristik Shqipëtar referuar situatës tha se më mirëparaqitet zona e Durrësit, Golem e cila vepron me turizëm organizuar, ka filluar pas datës 20 Maj.

Ai gjithashtu tha se, përqindja më e lartë e turistëve nëBregdetin Shqipetar është nga Kosova por prapë sëprapë numri i tyre është më i ulët për shkak tëcmimeve.

Mbi 50%  e turistëve vijnë Shqipëri  janë ngaKosova, por këtë vit  ka një rënie për shkak rritjes çmimeve. Shumë familje zgjedhin apartamente dhejo resorte pasi nuk i përballojnë dot çmimet

Lidhur me rritjen e cmimeve ka reaguar edheKryeministri I Shqipërisë, Edi Rama, duke kritikuarbizneset per rritjen e cmimeve, i cili tha se “ Kushvendos cmim të lartë edhe nuk i vjen njëri. Ky ështënjë dëm që e paguan vetë dhe jo shteti”.

Gjithashtu, tha se ky do të jetë mësim i mirë, për tëkuptuar se për të qenë konkurues, në një rajon që ka destinacione të aferta duhet menduar mirë përpara se tëngriten cmimet.

Derniers articles