17 C
Berne
lundi 15/07/2024

Historia po përsëritet! Serbia, në sekondat e fundit sonte po kthehet ka vlerat demokratike dhe perëndimi!

Shkruan: Fadil MALOKU

1. Putini i vogël i Ballkani, Aleksandët Vuçiq (që është duke folur edhe në këto momente) më në fund ka kuptuar se rreshtimi me Putinin e madh, është jo vetëm absurd por edhe vdekjeprurës për Serbinë!

2. Historia po përsëritet, sepse SERBIA SËRISH MIDIS « SJELLJES OBRENOVIQ » (simbolit të poltronizmit (lexo; poshtërimit) dhe nënshtrimit të skajshëm; që në Betejen e Kosovës, serbi Obrenoviq babes SULLTAN i pat shkuar zhagazi në përqafim…!) dhe « SJELLJES KARAGJORGJEVIQ », (simbolit të krenarisë së matur dhe tejet dinake, tē Karagjorgjeviqit!) ZGJODHI ATE E « OBRENOVIQIT »), pra shkuarjes zhagaz edhe një herë në « përqafim » të botës dhe vlerave demokratike…!

3.Nuk jam i sigurt, sa do na hyj në interes tonin kjo kthesë e Serbisë (edhe shkaku i ndonjë koncesioni të mundshëm…), anipse, mua më shumë do më levërdiste një Serbi ala putiniane…!

Derniers articles