24.1 C
Berne
mercredi 17/07/2024

Gruaja shqiptare me shami nga Guinness World Records: Mbulesa eshte liria ime qe ma garanton OKB!

Shkruan: Arbnora Fejza Idrizi

Po e nis këtë shkrim duke u thirrë në teorinë fillozofike të fillozofit francez, Zhan Zhak Ruso i cili thotë-‘’Njeriu lind i lirë dhe është e drejt e tij të zhvillohet i lirë,andaj do ishte e drejt ta merrni edhe mendimin tonë të arsyshëm për mbulesën,ajo është është liria ime të cilën zhvilloi aktivitetin tim si ponëtore,edukatore,shkencrtare pa ia cenue askujt të drejtën e tij apo asaj.

Këtë mendim e arsytoi edhe me aktivitetet e mia që fal ideve të shëndosha arrita të jem disa herë rekordmene në librin e Ginisit,duke ia sjell mirënjohet vendit tim Kosovës së dashur,dhe për këtë të drejtë po e ceki
Albin Kurtin,I cili thoshte ,prej 2011 ne kemi pasur të qartë mendimin tonë që ne jemi kundër ndalimit të bartjes së mbulesës.Pra ne nuk do ta pengojmë një vajzë që të shkollohet apo një vajzë që jep mësim në sistemin arsimor « .

Andaj në bazë të po këtij premtimi kërkoj të ndryshohet udhëzimi administrativ për shaminë.Është e drejtë personale dhe në qoftë se kjo e drejtë do të ndalohej e njëjta do të paraqiste shkelje të drejtave dhe lirive të njeriut ,pasi veshja është një e drejt personale që po na cenohet.

Shteti ekziston për t’i mbrojtur e jo për t’i kufizuar, ata nuk duhet ndërhyrë në liritë fetare dhe të drejtat njerëzore. Thjeshtë po kërkojmë trajtim të barabartë në shoqëri,sikurse në vendet me të avansuara përendimore ku liritë janë të garantuara me ligjin e atij shteti.

Prandaj bota nuk më tha shko në shtëpi as nuk më paragjykoj se si dukem ,kur më shihnin me mulesë ,ata m`i vlerësuan idetë e mia me tre çmime botërore,ndersa për fatin tim të hidhur shteti im ku u linda dhe më rriti ,sikur ma mbyelli portën e aktiviteteve për të vazhduar të sjelli sërish çmime nga puna dhe krijimtaria ime botërore.

Duke e mbyllur këtë shkrim të vogël por me domëthënie të madhe sepse secili apo secila ka husën e vet të kontrioboj dhe ta do Kosovën,por edhe kjo të na do neve bijave të saj.

 

Me respekt të veçantë për vetëdijsimin e faktorit njeri dhe të liris së shprehjes dhe ecjes së lirë.

Derniers articles