7.5 C
Berne
vendredi 31/03/2023

Në Tiranë mbahet Samiti i parë virtual i Këshilli Ministror i 27-të i OSBE-së më 3-4 dhjetor

Bernë, 19 nëntor 2020 -Këshilli Ministror i 27-të i Organizatës për Sigurinë dhe Bashkëpunimin në Evropë (OSBE) do të zhvillohet në internet në 3 dhe 4 Dhjetor 2020 (« The 27th Ministerial Council of the Organization for Security and Co-operation in Europe (OSCE) will take place online on 3 and 4 December 2020« ), njofton gazeta zvicerane ne gjuhen shqipe « Le Canton27.ch »

Për shkak të kufizimeve të vendosura nga pandemia e COVID-19, për herën e parë, Këshilli Ministror do të mbahet përmes video telekonferencës (QTP). Ngjarja do të mbahet me ftesë të Kryetarit të Përgjithshëm të OSBE-së, Kryeministrit dhe Ministrit për Evropën dhe Punët e Jashtme të Shqipërisë, Edi Rama.

Këshilli Ministror është organi qendror i vendimmarrjes dhe organi drejtues i OSBE-së. Takimi vjetor është një mundësi për Ministrat e Jashtëm të 57 Shteteve pjesëmarrëse të OSBE-së për të rishikuar dhe vlerësuar situatën e sigurisë në zonën Euro-Atlantike dhe Euroaziatike, si dhe punën e organizatës në të gjitha fushat e saj të veprimtarisë.

Derniers articles

Berna dhe Tirana nënshkruajnë marrëveshje deri në 2026! Financim e digjitalizimit te KQZ me 1.2 milione CHF

Titane, 24 mars -Në kuadër të bashkëpunimit për dixhitalizimit, Tirana ka nënshkruar sot marrëveshje nje marreveshje me autoritet e Bernes deri në 2026 me...

Historike, emri i Kosovës, për herë të parë pas 20 vitesh, nuk permendet ne raportin e OKB-së anti drogë. Ja cfare thuhet për Shqiperine...

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Sipas raportit të OKB-së, Shqipëria dhe Serbia bëjnë kontrabande të hapur të drogës, Kosova nuk përmendet pas 20 vitesh

Gjenevë/ UN, 31 mars -Organizata e Kombeve të Bashkuara ka publikuar këtë të enjte  raportin për prodhimin e kokainës në nivel global. Në raportin...

Ramazani ne burgun e Scheveningenit / Nga Haga tregojnë se Thaci, Veseli dhe te tjerët a po agjërojnë…

Hagë, 30 mars -Njerezit, ata te komuniteti muslimanë ne lufte e ne burgje kane mbajtur ramazanin. Edhe në luften e fundit perballe Serbise lufëtarete...

Rekord: Diaspora shqiptare nga Zvicra vitin e kaluar ka dërguar në Kosovë rreth 100 milionë CHF

Prishtinë, 30 mars -Diaspora vazhdon të luaj një rol shumë të rëndësishëm në ekonominë e Kosovës. Përgjatë një viti nga mërgimtarët dërgohen para të...