19.9 C
Berne
lundi 20/05/2024

Mbi 19,000 studentë në Universitetin e Gjenevës (s’) marrin vaksine. Edhe studentetët shqiptare në dilama

Gjenevë, 21 shtator -Mijëra akademikë të hënën u shfaqen ne hollin e Universiteti te Gjenevës (UNI MAL) për t’ju nenshtruar  nje testi, kontrolli dhe vaksinimit Anti-Covid. Nga 19 mije studente te ketij univeriteti u testuan 1200 studnetë të cilët duhej të paraqisnin një certifikatë Covid ose rezultat negativ të testit për të marrë pjesë në ligjërata, njoton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

Më shumë se 5000 kontrolle…Studentët shqiptarë: Ne do të bëjmë ate cka do bëjnë të tjerët!

Për të siguruar kthimin sa më të mirë në shkollë, katër qendra të vetë-testimit të pështymës (rezultate në 6 deri në 8 orë), të vlefshme për 72 orë, u ngritën në hyrje të ndërtesave dhe u bë një test i shpejtë i antigjenit (un test antigénique rapide)  i vlefshëm për 48 orë. ofruar gjithashtu për Uni Mail, jashtëzakonisht në fillim të vitit të ri shkollor, atyre që nuk kishin kohë të organizoheshin.

Sikurstudnetet tjere edhe studentet shioptare ne Universitetin e Gjenevës, numri i te cileve sillet mbi 200 sish, jane ne dileme rreth (mos) vaskinimit. Nje gruip stuednetesh shqiptare gazetes zvicerane ne shqip Le Canton27.ch i kane thene  « ne do te rrespektojme masat, fundja ne do te bëjme ate cka të bëjnë te tjerët.. »

Gjatë kësaj jave të parë të klasave, njësia e lëvizshme e vaksinimit e Kantonit lëviz nga ndërtesa në ndërtesë. Ajo ishte të hënën në Uni Mail: « Po shkon mirë, është mirë », raporton një infermiere. Ka njerëz që kanë frikë, është normale, ne përpiqemi t’i sigurojmë ata « . David, në Ekonomi, vendosi të merrte hapin « pasi mësova se certifikata ishte e detyrueshme për kurse, nuk kisha zgjidhje ». Nga doza e dytë, « Unë do të më duhet të marr klasa në internet, por është bërë zakon, kanë kaluar gati dy vjet që nga ajo kohë. » Ashtu si ai, 220 studentë u vaksinuan gjatë ditës së parë të shkollës: « Ne shohim që kjo korrespondon me një kërkesë, » tha Laurent Paoliello, zëdhënës i Departamentit të Shëndetësisë.

Për sa i përket certifikatës Covid, më shumë se 5,000 njerëz u kontrolluan rastësisht të hënën në hyrje të audiencës nga agjentët e sigurisë të ndihmuar nga « Covid Angels », ose studentë. « Pjesa dërrmuese kishte certifikata të vlefshme, » tha Alma Mater. Të paktët që nuk ishin në gjendje të ridrejtoheshin në objektin që ofronte teste të shpejta antigjenike dhe ishin në gjendje të ndiqnin mësimet. Më pak se një duzinë rastesh nuk gjetën zgjidhje, studentët e prekur u ftuan të merrnin kurse online. « 

Derniers articles