23.1 C
Berne
lundi 17/06/2024

Mbane mend ket emër: Bleranda Musa, një specialiste e njohur shqiptare e Instagram-it

Bleranda Musa, është një vajze e re që ka mbaruar masterin, specialiste kjo e parë shqiptare e biznesit përmes Instagram-it në ballkan. Komunikimi dhe biznesi online sot është bërë imperativ kohor dhe i kërkuar ditë e sa vie me shumë për publikun, ku bizneset janë duke u orientuar drejt shitjes online, ajo ka perfeksionuar kete lemi ne të gjitha sferat si rezultat se ajo ka ndjekur një sër programesh për dy vite me radhë, derisa më në fund ajo ka arritur të bëhet njëra nder ekspertet e para e Instagram-it në Kosovë, madje edhe në ballkan, meqe pak e hiq femra shqiptare njihet ne këtë fushë. Prandaj edhe e tham në titull: Mbane mend Bleranda Musën, shkruan gazeta zvicerane ne gjuhen shqipe « Le Canton27.ch ».

Por, natyrisht se rrugëtimi i saj nuk ndalet këtu, pasi ajo në planet e saj afatshkurtra e ka krijimin e një agjencie marketingu, teksa për momentin edhe është duke ofruar disa shërbime për biznese e ndërmarrës, të cilëve po u ndihmon që të rrisin shitjet dhe përfitimet tjera në Instagram. Ajo diteve te ardhshme do te jete pjesemarrese në nje konference nderkombëatre Organizates Boterore e Telekomunikacionit, organ ky i specializuar i OKB-së (The International Telecommunication Union is a specialized agency of the United Nations) me seli ne Gjenevë.

Kushe është Bleranda Musa? Autore e Share Image of Kosovo që tani njihet me emrin Image of Kosovo

E reja Bleranda Musa, po sa ka përfunduar shkollimin në nivelin Master në Menaxhment, Biznes dhe Ekonomi me specializim në Ndërmarrësi dhe Inovacion në UBT.

« Gjatë rrugëtimit tim profesional, kam qenë aktive dhe pjesë e disa projekteve dhe disa trajnimeve që ndërlidhen në mënyrën direkte dhe indirekte me profilin tim të shkollimit, fushat në të cilat kam synuar kualifikimin tim janë në lidership, në zhvillimin dhe planifikimin e bizneseve dhe në ndërmarrësi e inovacion. Gjatë këtij rrugëtimi, nuk më kanë munguar dhe angazhimet dhje aktivitet tjera në perfeksionimin e pozicionit të Kosovës dhe arenen nderkombëtare, për këtë arsyeje e kam ideuar dhe themeluar Share Image of Kosovo që tani njihet me emrin Image of Kosovo, e cila ka për qëllim shpërndarjen e imazheve nga vendet e ndryshme të Kosovës.. » thote ajo për gazetën zvicerane ne gjuhen shqipe « Le Canto27.ch ».

Por kjo padyshim per Bleranda Musen nuk mjafton në përmbushjen e kapacitetit dhe kërkesave te saja profesionale dhe për këtë arsye ajo ka përfunduar programe të vazhdueshme në fushën e rrjeteve sociale me fokus kryesor në instagram për dy vite rresht, me të vetmin orbejktiv: Pefeskinimin profesionale, e cila veq ja ka arritur!

Lidhur me misionin, kontributin dhe shërbimet e saja që do t’i ofron publikut ne vazhdim zonjusha Musa shton se « Kotributi im kyc që mund t’i ofroj, eshte ajo t’ iu ndihmoj avancimit të bizneseve dhe ndërmarrësit të menaxhojnë audiencën e tyre, ta pozicionojnë veten si ekspert në fushën e tyre me qëllim që të zhvillojne progres ne shitje dhe të fitojnë kliente dhe reputacion te mirë përmes Instagramit. Duke parë benifitet në fushën e marketingut (Instagramit) do t’i sjella 3 shërbime të cilat nuk ishin ofruar ndonjëherë më parë, shërbimet do të ofrohen brenda dhe jashtë vendit.. »

Shërbimi I pare është: Instagram Audit

Instagram Audit është një document (guide) që është krijuar në bazë të problematika-ve që hasin bizneset ku janë të përfshira hapat themelore për instagramit që janë çelsi për sukses. Në InstagramAudit përfshihet : Handle, Profil pic/Logo, Name, Niche, Bio, Call to Action, Highlights, Content, Captions. Si dhe Bonus janë të gjitha programet e nevojshme që duhet të përdoren.

Shërbimi I dytë është: Coaching Calls

Ështe shërbim që ju ofrohet kompanive, ndërmarrësve si dhe personave që janë të interesuar që ta përmisojnë përformancën e biznesit të tyre në instagram. Në Coaching calls diskutohen problematik-at e biznesit , ngecjet në pjesën e strategjive, brendi , auditimi, Dms etj.

Shërbimi I Tret është: Social Media Marketing

Duke dashur që të ndërtojmë një mardhënie efektive me audiencen tuaj si dhe ta rrisim perzencën online të biznesit tuaj, social media marketing ju ndihmonë që të organizojmë dhe ta planifikojmë aktivitetetet e përditshëme duke ndërtuar një prani të fortë në rrjetin social Instagram.
Në Social Media Marketing do të përfshihet : Branding, Hashtags, Content, Strategy dhe Analytics.

Para se te ndahemi nga specikalsitja jone e insagramit edhe kjo sikur cdo  eksrte ka palnet, synimet për të ardhmen? Lidhur em eket Bléeranda Musa per fund ka shtuar se « Qëllimi im është të sjellim diçka të re, dhe këtë po e bëjë cdo ditë duke shpërndajë informacione të vlefshme në instagramin tim @blerandamusa , por që ekzistojnë shumë plane afat-gjatë por primare janë lansimi i shërbimeve të lart përmendura, krijimi i një ebook, dhe hapja e një kanali në Youtube dhe krijimin e një agjencie marketing.  Veq kesja diteve te ardhshme do jem mysafire, pjesemarrëse ne nje konference te Organizates Nderkombëtare te Telekomunikacionit, organ ky i specializuar i OKB-së (The International Telecommunication Union is a specialized agency of the United Nations) me seli ne Gjenevë.

Derniers articles