19 C
Berne
lundi 22/07/2024

Sot nuk është më lajm gazete « u vra një palestinez », por «u vra një izraelit » ose « nuk u vra sot asnjë palestinez »!.. OKB: Në cdo dhjetë minuta vritet një fëmijë në Gaza

Gjenevë, 20 prill -Bilanc tragjik ne Palestinë: Mbi 40 mije njerëz janë vrarë, duke përfshirë ketu 14,500 fëmijë dhe mbi 10.000 gra që nga fillimi i luftës. Në çdo dhjetë minuta vitet nje fëmijë në Gaza, paralajmëruan agjencitë e OKB-së në Gjenrvë javen qe kaloi, njfton gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch

« Gjashtë muaj pas fillimit të luftës, 10,000 gra palestineze në Gaza u vranë, duke përfshirë rreth 6,000 nëna, duke lënë jetimë 19,000 fëmijë, » tha UN Women Opens in a new window në një raport të ri.

Bilanc tragjik ne sytë e botës: 14,500 fëmije palesitnezë janë vrare. Në çdo dhjetë minuta vitet nje fëmijë në Gaza (Today it is no longer newspaper news « a Palestinian was killed », but « an Israeli was killed » or « no Palestinian was killed today »! UN: Every ten minutes a child is killed in Gaza)

33,899 njerëz u raportuan të vrarë, duke përfshirë 14,500 fëmijë dhe 9,560 gra. Më shumë se 76,000 njerëz u raportuan të plagosur, duke përfshirë 12,300 fëmijë. Mijëra të tjerë janë të zhdukur dhe ka të ngjarë nën rrënoja. Në Gaza çdo dhjetë minuta lëndohet ose vritet një fëmijë

“Po flasim për afro 16,000 njerëz të vrarë, më shumë se 60% e të cilëve janë gra dhe fëmijë, dhe më shumë se 42,000 njerëz të plagosur”, tha përfaqësuesi i OBSH-së në territoret e pushtuara palestineze, gjatë një konference për shtyp të OKB-së në Gjenevë.
Qeveria palestineze njoftoi të martën se 14,128 palestinezë janë vrarë në bombardimet sioniste në Rripin e Gazës që nga fillimi i luftës më 7 tetor.

Ndër vdekjet e regjistruara deri më tani janë 5,840 fëmijë dhe 3,920 gra, detajoi qeveria. Përveç kësaj, 33,000 njerëz u plagosën. (Aujourd’hui, se n’est plus une nouvelle pour les medias «un Palestinien a été tué», mais plutôt «un Israélien a été tué» ou encore «aucun Palestinien n’a été tué aujourd’hui» ONU : Toutes les dix minutes, un enfant est tué à Gaza !)

Ministria e Shëndetësisë, nga ana e saj, siguron se dhjetëra trupa janë hedhur në rrugët e Rripit verior të Gazës dhe se është e pamundur të numërohen për shkak të intensitetit të goditjeve.

Gazeta zvicerane ne shqip Le Canton27.ch pyet superfuqite boterore te anagazhuara për « mbajtjen e rendit » dhe ruajtes së « paqes », a ka mbetur sot humanizëm ne globin tonë?! Redaksia, madje e shkruan se nuk është më lajm gazete « u vra një palestinez », por «u vra një izraelit » ose « nuk u vra sot asnjë palestinez »!.. OKB: Në cdo dhjetë minuta vritet një fëmijë në Gaza OKB: Në cdo dhjetë minuta vritet një fëmijë në Gaza

Sulmet e 7 tetorit në Izrael plagosën 7500 njerëz dhe kushtuan 1200 jetë, përfshirë 37 fëmijë. Që nga 18 prilli, llogaritet se 134 persona mbahen ende peng, mes tyre 2 fëmijë. “Dy fëmijët e fundit pengje në Rripin e Gazës, Kfir dhe Ariel, ende nuk janë liruar.

Derniers articles